Interessant cicle de xerrades sobre la salut d'entrenadors i entrenadores

Ja es poden recuperar les xerrades sobre salut múscul esquelètica, salut cardiovascular i gestió de l'estrès a càrrec de l'àrea BQ Salut de l'FCBQ.

27-10-2023 12:00

L'Àrea de Salut de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) en col·laboració amb l'Associació Catalana d'Entrenadors i Entrenadores de Basquetbol (ACEB) han organitzat, durant aquest mes d'octubre, tres interessants xerrades sobre la salut dels entrenadors i les entrenadores.

Obertes i gratuïtes a tots els membres de l'ACEB, aquests xerrades impartides per la Dra. Silvia Treviño, metgessa de l'esport i coordinadora de l'Àrea de BQ Salut de l'FCBQ, ja es poden recuperar al canal YouTube de l'FCBQ.

El cicle de xerrades es va iniciar dimarts 10 d'octubre amb una primera sessió centrada en la salut múscul esquelètica. Dijous 19 d'octubre va ser el torn de la salut cardiovascular, mentre que dijous 26 d'octubre, i amb la col·laboració de Marta Salvat, psicòloga sanitària, especialista en trauma i estrès postraumàtic, i neuropsicòloga, es va tractar la gestió de l'estrès.

CICLE XERRADES SALUT ENTRENADORS i ENTRENADORES

Salut múscul esquelètica

- Salut cardiovascular

Gestió de l'estrès

BQSalut és una de les àrees integrades dins de la Federació Catalana de Basquetbol i que té l'objectiu de reduir la sinistralitat en el Bàsquet Català mitjançant la formació i prevenció de lesions dels federats. Aquesta àrea compta amb la col·laboració de la metge especialista en medicina de l'esport, Dra. Sílvia Treviño, i des d'aquesta també es dóna suport a l'organització de xerrades, jornades i webinars formatius; es publiquen manuals i articles sobre pautes i consells pels nostres esportistes, o es porten a terme diferents programes com el relacionat amb 'càncer i esport' o el de 'detecció i prevenció de lesions' entre d'altres.