Segle XXI i Força Lleida, finalistes de la Lliga Catalana AON 2023 Femenina 2

Segle XXI, UE Mataró, Força Lleida i Viladecans són els participants d'una Final a Quatre que es disputa aquest cap de setmana a l'Atrium viladecanenc.

30-09-2023 17:45

La Final a Quatre de la Lliga Nacional Catalana AON 2023 Femenina 2 se celebra aquest dissabte 30 de setembre i diumenge 1 d'octubre a la ciutat de Viladecans. Aquesta temporada, l'Atrium viladecanenc acull l'apassionant fase final de la 20a edició del campionat, i compta amb Segle XXIHoms UE Mataró - FMRobles Força Lleida i l'amfitrió Unilever Viladecans Dishelec 65 com a protagonistes. 

Prèviament, la competició havia començat amb la disputa d'una fase prèvia amb 2 grups de 4 equips, que es van mesurar en una lligueta de tots contra tots, durant el mes de setembre (caps de setmana del 9-10, 16-17 i 23-24 de setembre).

A la primera semifinal, el Segle XXI ha derrotat l'Homs UE Mataró - FM per 87-57. El conjunt vermell, dirigit per Javi Torralba, ha imposat el seu joc des del salt inicial, amb una sortida fulgurant que ha sorprès l'equip maresmenc (16-2). Les jugadores de Toni Sáez s'han refet en el tram final del primer quart (20-12), però no han pogut contenir l'encert d'un Segle XXI molt efectiu en atac amb un 53% en tirs de camp (42-28 al descans). Res no ha canviat en el tercer quart, on les diferències encara han crescut més. El parcial del quart ha estat de 25-13 i l'avantatge del Segle XXI s'ha enfilat fins als 29 punts (67-38), convertint en un tràmit el darrer quart.

La base Iyana Martín (12 punts, 11 assistències i 25 de valoració) i Irene Noya (13 punts i 7 rebots) han liderat el triomf del conjunt de Javi Torralba, mentre que per part de l'Homs UE Mataró - FM les més destacades han estat Marta Oliver (13 punts) i Laura Arias (12 i 17 de valoració). 

Javi Torralba, entrenador del Segle XXI:

"Estic molt content de la versió que hem ofert i del treball de totes les noies. Amb tot, penso que el resultat és enganyós, perquè el Mataró té una gran plantilla i crec que serà un dels candidats a l'ascens. I això encara dona més mèrit a la bona feina que hem fet". 

Toni Sáez, entrenador de l'Homs UE Mataró - FM:

"Ens faltaven algunes jugadores i sabíem que seria un matx complicat. Sabíem, a més, que elles buscarien un partit de molts punts i el seu encert a l'inici ens ha fet mal. Hem intentat remuntar al final del primer quart, però en moltes fases no hem estat dins del partit". 

El Robles Força Lleida i l'Unilever Viladecans Dishelec 65 han protagonitzat una segona semifinal ben diferent, marcada per la igualtat i que ha acabat decantant-se a favor del conjunt de Segrià per 66-61. El frec a frec ha estat constant i el matx no s'ha decidit fins al darrer quart. Els primers 10 minuts ja han marcat tendència, amb els dos equips intercanviant cops (18-15). L'equilibri no s'ha trencat en el segon quart, que s'ha tancat amb un triple de Mar Ribera que ha donat un curt avantatge a l'Unilever Viladecans Dishelec 65 (28-30). En la represa el Robles Força Lleida, al ritme dels triples de Pilar Comella, màxima anotadora del matx amb 22 punts, ha obert una escletxa de 8 punts (42-34), però la resposta de les jugadores de Xavi Paredes ha estat fulminant, amb un parcial de 2-13 (44-47). Tot s'ha decidit en l'últim període, on el parcial l'han aconseguit les jugadores de Ruben Petrus. Un 15-4 ha donat ales a les lleidatanes (59-51 a 4:31 del final) i, malgrat l'últim intent del conjunt de Viladecans, liderat per Judit Lamolla (16 punts), la remuntada no ha estat possible. Les amfitriones s'han acostat a 2 punts (59-57), però el Robles Força Lleida ha sabut mantenir el cap fred i endur-se el triomf.

Ruben Petrus, entrenador del Robles Força Lleida:

"Ens falten per arribar algunes jugadores interiors i estem patint molt, però la feina està sent molt bona i estem molt contents pel triomf que hem aconseguit davant d'un gran equip com el Viladecans".

Xavi Paredes, entrenador de l'Unilever Viladecans Dishelec 65:

"El partit ha estat molt travat i al final no ha anat com volíem. Hem competit en moltes fases però no hem aconseguit fer-ho en la totalitat del partit i no sortim contents".

Segle XXI i Robles Força Lleida jugaran la Final, que tindrà lloc aquest diumenge 1 d'octubre a les 18:05h i es retransmetrà en directe per La Xarxa, a través de les televisions locals i per streaming a La Xarxa+, la nova OTT dels mitjans de proximitat. Així mateix, els perdedors, Homs UE Mataró - FM Unilever Viladecans Dishelec 65, protagonizaran el matx pel 3r lloc a les 16:00h, en un partit que s'emetrà per streaming per La Xarxa+.

L'Unilever Viladecans BF és el vigent campió de la competició en fer-se, l'any passat, amb el seu segon títol de campiones després d'abatre el GEiEG per un ajustat 49-53 en la final jugada al Pavelló Castell d'en Planes de Vic.

AON

AON, empresa líder en serveis professionals globals, renova el seu compromís i reforça el seu acord amb la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) per a recolzar totes les categories tant femenines com masculines de les Lligues Nacionals Catalanes. AON ja porta 5 temporades vinculat amb la competició i enguany tornarà a donar nom, per segon exercici consecutiu, al títol oficial de la competició 'LLIGUES CATALANES AON 2023'.

Més informació del Centenari a
basquetcatala.cat/centenari