ICG Força Lleida, campió de la Lliga Catalana AON 2023 LEB

Els amfitrions superen al CB Prat a l'Espai Fruita Barris Nord de Lleida (83-70), revaliden el títol i sumen la seva 3a Lliga Catalana LEB.

30-09-2023 20:00

La Final de la Lliga Nacional Catalana AON 2023 LEB s'ha disputat aquest dissabte 30 de setembre a la ciutat de Lleida i ha comptat amb l'ICG Força Lleida i el CB Prat com a protagonistes. Enguany, el Pavelló Municipal Espai Fruita - Barris Nord de la capital del Segrià ha estat l'escenari de la Final a Quatre d'aquesta 24a edició, amb la participació de l'amfitrió ICG Força Lleida, el CB Prat, el Sandá Electroclima CB L'Hospitalet i l'Homs UE Mataró.

La Final entre ICG Força Lleida CB Prat ha arrencat amb els amfitrions lleidatans imposant-se en els primers minuts i arribant a marxar de 10 punts en el marcador (16-6) amb un encertat Diego de Sousa des de la línia de 6,75. Tot i això, els jugadors del Prat liderats per Junior Saintel han aconseguit retallar distàncies i tancar el primer període amb un 20-18 en el marcador, igualtat que s'ha mantingut en els següents 10 minuts amb el local Kur Kuath com a destacat (43-36 al descans).

A la represa, el conjunt lleidatà entrenat per Gerard Encuentra ha trencat la final amb un espectacular Jaume Lobo que amb 4 triples ha impulsat els locals a marxar de 19 punts en el marcador (63-44). El Prat però, ha retallat distàncies en el darrer període però sense arribar a capgirar un marcador favorable finalment als locals per un 83-70 reeditant el títol de campions de la Lliga Nacional Catalana LEB. L'MVP del partit ha estat Kur Kuath amb un de 27 de valoració fruit dels seus 21 punts i 10 rebots.

Gerard Encuentra, entrenador de l'ICG Força Lleida:

"Felicitar als jugadors per l'esforç, doncs l'equip avui s'ha buidat. L'energia i intensitat de l'equip avui era la que volem mostrar i estic satisfet per l'entrega de l'equip".

Albert Cañellas, entrenador del CB Prat:

"Ens ha costat entrar en el ritme de partit que ha proposat el Força Lleida. Han jugat un partit molt seriós tot i les baixes i nosaltres hem acusat l'alt nivell del Lleida però després hem tornat al partit i hem competit fins on hem pogut i sabut".

En la campanya anterior, l'ICG Força Lleida va regnar en la Lliga Catalana LEB Or en superar el MoraBanc Andorra en una eliminatòria d'anada i tornada (84-86 a territori andorrà i 101-97 al Segrià), que es va resoldre al Barris Nord lleidatà. Pel que fa la Lliga Catalana LEB Plata 2022-23, el CB Cornellà va ser el campió, derrotant el Recambios Gaudí CB Mollet per 93-77 en una Final a Quatre que va tenir el Pavelló Plana Lledó com a escenari de joc.

AON

AON, empresa líder en serveis professionals globals, renova el seu compromís i reforça el seu acord amb la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) per a recolzar totes les categories tant femenines com masculines de les Lligues Nacionals Catalanes. AON ja porta 5 temporades vinculat amb la competició i enguany tornarà a donar nom, per segon exercici consecutiu, al títol oficial de la competició 'LLIGUES CATALANES AON 2023'.