CB Prat i ICG Força Lleida, a la final de la Lliga Catalana AON 2023 LEB

L'Espai Fruita-Barris Nord acull la 24a Lliga Catalana LEB amb ICG Força Lleida, CB Prat, CB L'Hospitalet i UE Mataró com a protagonistes.

29-09-2023 18:44

La Final a Quatre de la Lliga Nacional Catalana AON 2023 LEB es disputa aquest divendres 29 i dissabte 30 de setembre a la ciutat de Lleida. Enguany, el Pavelló Municipal Espai Fruita - Barris Nord de la capital del Segrià és l'escenari de la Final a Quatre d'aquesta 24a edició, amb la participació de l'amfitrió ICG Força Lleida, el CB Prat, el Sandá Electroclima CB L'Hospitalet i l'Homs UE Mataró.

En les semifinals, retransmeses per streaming a través del canal de Youtube de l'FCBQ, el CB Prat i l'ICG Força Lleida, vigent campió del torneig, han assolit la classificació per a la gran final en derrotar el Sandá Electroclima CB L'Hospitalet i l'Homs UE Mataró respectivament. 

En la primera semifinal, el CB Prat s'ha imposat al Sandá Electroclima CB L'Hospitalet per 104-79 en un partit on els jugadors d'Albert Cañellas sempre han dut la inciativa. Han començat molt forts, amb un 13-3 de sortida, i en el primer quart han arribat a guanyar de 15 punts (24-9). Poc a poc els de Claudio Jorquera han trobat més fluidesa en atac, pero sense poder qüestionar el domini dels potablava (55-44 al descans). En la represa el Sandá Electroclima CB L'Hospitalet ha pogut acostar-se a 5 punts (65-60), però quan semblava que el matx es podria equlibrar el CB Prat ha accelerat definitivament cap al triomf amb un demolidor parcial de 27-9 (92-69).

L'escorta Ezekiel Soumbey Alley, amb 19 punts, ha liderat l'anotació del CB Prat, juntament amb Raimon Carrasco (16 punts) i el pivot Galen Smith (12 punts, 8 rebots i 20 de valoració). Per part del Sandá Electroclima CB L'Hospitalet, el màxim encistellador ha estat Omar Thiam, amb 15 punts, mentre que Joan Pardina s'ha enfilat fins als 19 de valoració, amb 12 punts i 7 rebots.  

Albert Cañellas, entrenador del CB Prat:

"Hem entrat molt bé al partit i ràpidament ens hem posat per davant. L'Hospitalet ha tret la seva veterania i el seu esperit competitiu, que és un dels seus punts forts, i s'ha refet, però nosaltres hem persistit i al final hem pogut trencar definitivament el matx. Estem molt contents i il·lusionats de poder jugar una final"

Claudio Jorquera, entrenador del Sandá Electroclima CB L'Hospitalet:

"Ens hem enfrontat a un gran rival, cridat a ser un dels protagonistes de la lliga. No ens hem pogut endur un resultat positiu, però la competició també serveix per aprendre i seguir millorant. Estic content perquè durant la pretemporada hem anat guanyant en regularitat i, malgrat aquesta derrota, les sensacions de l'equip són bones". 

La segona semifinal, entre l'amfitrió ICG Força Lleida i l'Homs UE Mataró, s'ha resolt a favor dels lleidatans per 89-71. Tot i la diferència final, els maresmencs han plantat cara durant molts minuts, arribant al descans amb totes les opcions intactes (38-35). En la represa, però, els homes de Gerard Encuentra, liderats pel pivot internacional sudanès Kur Kuath (19 punts, 9 rebots i 27 de valoració) i per Jaume Lobo (14 punts), han anat imposant la seva llei. En el tercer quart han aconseguit una renda d'11 punts (67-56) i han acabat de sentenciar en els darrers deu minuts, on han enfilat el seu avantatge fins als 20 punts a quatre minuts de la conclusió (79-59). L'Homs UE Mataró, amb tot, ha seguit lluitant, però la diferència ja ha estat insalvable per als jugadors de Charly Giralt. El millor del conjunt maresmenc han estat el pivot Pape Sall (16 punts, 9 rebots i 20 de valoració), mentre que Jordi Juanola ha sumat 13 punts.  

Gerard Encuentra, entrenador de l'ICG Força Lleida:

"És un partit difícil de valorar, perquè ens enfrontàvem amb un equip de menor categoria que no t'exigeix tant. Sigui com sigui, per jugar contra el Prat en la final haurem de fer un esforç mental millor que el d'avui"

Charly Giralt, entrenador de l'Homs UE Mataró:

"Hem aguantat dos quarts i mig, però sabíem que era molt difícil, ja que ens enfrontàvem a un equip d'una categoria superior i de molt més nivell. Malgrat tot, estem contents perquè jugar contra ells ja era un premi i en molts moments hem fet un bon bàsquet"

La Final entre el CB Prat i l'ICG Força Lleida tindrà lloc aquest dissabte 30 de setembre a les 18:10h i es podrà veure en directe a través de La Xarxa+, la nova OTT de les televisions de proximitat.

En la campanya anterior, l'ICG Força Lleida va regnar en la Lliga Catalana LEB Or en superar el MoraBanc Andorra en una eliminatòria d'anada i tornada (84-86 a territori andorrà i 101-97 al Segrià), que es va resoldre al Barris Nord lleidatà. Pel que fa la Lliga Catalana LEB Plata 2022-23, el CB Cornellà va ser el campió, derrotant el Recambios Gaudí CB Mollet per 93-77 en una Final a Quatre que va tenir el Pavelló Plana Lledó com a escenari de joc.

AON

AON, empresa líder en serveis professionals globals, renova el seu compromís i reforça el seu acord amb la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) per a recolzar totes les categories tant femenines com masculines de les Lligues Nacionals Catalanes. AON ja porta 5 temporades vinculat amb la competició i enguany tornarà a donar nom, per segon exercici consecutiu, al títol oficial de la competició 'LLIGUES CATALANES AON 2023'.

 

Més informació del Centenari a
basquetcatala.cat/centenari