Emotiva trobada d'internacionals del Bàsquet Català i mitjans de comunicació

L'Espai Endesa de Barcelona escenari d'un acte de retrobament de jugadors i jugadores internacionals i periodistes en motiu del Centenari del Bàsquet Català.

12-04-2023 21:50

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i la Fundació del Bàsquet Català (FBC) han organitzat, aquest dimecres 12 d'abril a la tarda, una emotiva trobada a l'Espai Endesa de Barcelona amb mitjans de comunicació, jugadores i jugadors internacionals del Bàsquet Català i membres de la Junta Directiva de l'FCBQ i del Patronat de la Fundació. Celebrat en el marc del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023), l'acte ha comptat amb l'assistència d'unes 150 persones en una jornada molt especial de retrobament i on esportistes internacionals de diferents dècades han pogut compartir amb professionals del periodisme d'ara i d'abans anècdotes de la història del nostre esport.

Isabel Buesa, directora general d'Endesa a Catalunya, ha estat l'encarregada de donar la benvinguda destacant l'aposta d'Endesa, una vegada més, per l'esport de la cistella i pel Bàsquet Català, afegint el seu reconeixement per la tasca social que duen a terme: "Vosaltres, jugadors i jugadores de bàsquet, a través dels vostres clubs i entitats heu fet possible que milers de joves i infants hagin tingut referents reals en els valors de l'esport: l'esforç, el treball en equip, el joc net i la igualitat d'oportunitats".

Per la seva banda, el president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), Ferran Aril, ha volgut agrair a Endesa "la seva acollida un cop més a casa seva, en aquesta trobada de germanor" tot reconeixent que "és un plaer anar de la mà d'una entitat tan implicada amb el bàsquet". En referència a l'acte, Aril ha reconegut que "És un orgull poder reunir-vos en una trobada com aquesta. Volíem fer-vos un senzill però molt sentit reconeixement, tant a jugadors i jugadores, com a la premsa esportiva. Una mena d'homenatge per la tasca que heu fet i seguiu fent pel Bàsquet Català".

El president també ha aprofitat per "agrair a CaixaBank que s'hagi sumat, aquest mateix dimecres, al gran any 2023, el del Centenari del Bàsquet Català, tot recolzant la Federació i aquesta efemèride"

Membres del Comitè d'Honor del Centenari com Eduard Portela, president d'honor de l'ACB, o Gerard Esteva, president de la UFEC, tampoc s'han volgut perdre aquesta jornada juntament amb Susanna Closa, representant de l'IBE, i Santi Sarraute, representant de la Diputació de Barcelona. 

L'Espai Endesa on s'ha celebrat l'acte s'allotja en un edifici modernista inaugurat l'any 1897, en la que havia estat la sala de turbines de la Central Catalana d'Electricitat, una de les primeres centrals tèrmiques que van sorgir a Catalunya per abastir la creixent demanda d’energia elèctrica a la ciutat comtal. L'edifici, dissenyat per l'arquitecte Pere Falqués i Urpí, està catalogat com a Patrimoni Històric de la Ciutat i és una excel·lent mostra del Modernisme Industrial Català. Endesa, amb la cessió d'aquest espai a determinats col·lectius, té l'objectiu de posar a la disposició de la societat un bé d'interès cultural i històric que ha de servir per impulsar projectes que fomentin el desenvolupament social.

Més informació del Centenari a
basquetcatala.cat/centenari