La 1a edició del Torneig Flama del Canigó completada amb èxit

Aquest cap de setmana de l'11 i 12 juny s'ha disputat la 1a edició del Torneig Flama del Canigó, de categoria sènior, tant en clau masculina com femenina. Les localitats franceses de Canet-en-Roussillon i Toulouges, a la Catalunya Nord (Rosselló) han estat els escenaris d'aquesta competició inèdita.

13-06-2016 00:00

D'una banda, pel que fa a la part femenina, el JOVENTUT LES CORTS culmina de manera immillorable una temporada fantàstica, amb la consecució del títol d'aquesta primera edició del Torneig Flama del Canigó, tercer èxit de l'any, després de la Copa Federació i la Copa Catalunya Femenina, en vèncer el BASKET ALMEDA, a la final, per un equilibrat 71-63. El bon ambient de bàsquet va ser la tònica dominant d'aquests dos dies de competició, que ha finalitzat amb la tercera final consecutiva entre les noies de Sergio Manzano i el bloc que comanda Toni Pallé, amb el triomf per les barcelonines. A les semifinals, les groc-i-negres es van imposar amb claredat a una Selecció del Llangüedoc Roselló Oest, per 87-47, mentre que les de Cornellà de Llobregat també van superar de forma solvent a una Selecció del Llangüedoc Roselló Est, per 64-33.

Per l'altre costat, en secció masculina, es va reeditar la Final de la Copa Catalunya Masculina entre l'UB SANT ADRIÀ i el BÀSQUET SITGES, a l'enfrontament pel 3r i 4t lloc del torneig, amb triomf final pels del Garraf, per 96-94. Prèviament a veure's les cares novament, després del matx al Ricart de fa dues setmanes, el conjunt de Mario Lousame va cedir davant d'una potent Selecció del Llangüedoc Roselló Oest, per un ajustat i competit 89-83. De forma anàloga, però amb més solvència va ser la desfeta dels nois de Joan Eduard Piñero a les semifinals, on van perdre 96-58, davant una poderosa Selecció del Llangüedoc Roselló Est.

L'entrega de trofeus va comptar amb la presència del Sr. Joan Fa, president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i del Sr. Jacques Astrou, president de la lliga Languedoc - Roussillon francesa, juntament amb membres de la seva junta directiva i autoritats polítiques regionals.

Aquesta primera edició, que ha tingut lloc al Gymnase Pierre de Coubertin (categoria femenina) i al Halle des Sports Clairfond (categoria masculina), ha estat una bona experiència i tindrà continuïtat la propera temporada, celebrant-se a Catalunya i organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol. En darrer terme, des de l'FCBQ volem agrair la participació dels equips de Copa Catalunya Masculina i Femenina, així com també la presència dels àrbitres catalans (Esteban Garcia, Pol Franquesa, Marc Cervelló i Sandra Sánchez), que han format part de la 1a edició del Torneig Flama del Canigó.