Victòries de CB Tarragona, Aracena AEC Collblanc-Torrassa, CB Cornellà i CB Quart-Piscines Sant Feliu a la 1a jornada de la Regal - Lliga Catalana EBA

Tweet #LligaCatEBA // La 32a edició de la Regal - Lliga Nacional Catalana EBA ja està en marxa amb la disputa, aquest cap de setmana del 28 i 29 de setembre, de la primera jornada d'una competició que enguany ha canviat de format amb dos grups de 5 equips a la fase prèvia.

30-09-2013 00:00

En aquesta fase prèvia els protagonistes són 10 conjunts que, dividits en dos grups, disputen una lligueta de tots contra tots del 28 de setembre al 27 d'octubre.

A la primera jornada del grup 1, el vigent campió de la competició, el CB Tarragona, va superar de forma clara a un debutant a la categoria com el Flor de Vimbodi-CB Pardinyes per 92-69 al Serrallo. Tot i començar amb un +10 a favor dels locals, el Pardinyes dirigit per Jorge Serna va aconseguir retallar distàncies al final dels primers 10 minuts de partit (19-14). Els tarragonins dirigits per Berni Álvarez van prémer l'accelerador en l'inici del segon període i amb un parcial de 13-4 van superar la barrera dels 10 punts (45-34 al descans).

A la represa, els jugadors del Tarragona van tornar a marxar de 15 punts en el marcador deixant mig sentenciat aquest debut a la Lliga Catalana EBA amb un 76-55 al final del 3r quart. En el darrer període, el CBT va acabar d'arrodonir el partit arribant als 26 punts de diferència i sumant la primera victòria (92-69) davant un Pardinyes recent ascendit de la Copa Catalunya. El millor jugador del partit va ser David Fernandez per part del conjunt tarragoní amb un 13 punts, 5 assistències i 4 rebots, per davant d'Edu Villacampa, del Pardinyes i ex jugador del CBT, amb 16 punts i 5 rebots. El màxim anotador del partit però, va ser el jugador del Pardinyes, Pau Lopez, amb 20 punts.

En l'altre partit d'aquest grup, elcampió de la Copa Catalunya 2012-13 i recent ascendit, CB Quart-Piscines Sant Feliu va protagonitzar la sorpresa de la jornada en superar per 56-76 al CB Santfeliuenc a domicili. El Quart dirigit per Marc Delemus i amb Jordi Bataller (13 punts i 7 rebots) i Alex Herrera (17 punts i 8 rebots) com a millors jugadors, van superar de forma clara al Santfeliuenc en un partit que va començar de cara al conjunt gironí amb un 8-21 en el primer període. El Santfeliuenc, entrenat per Josep Maria Raventós, va intentar retallar distàncies però sense èxit, marxant al descans amb un 27-41. A la represa sí que van aconseguir escurçar la diferència fins als 10 punts al final del tercer quart (49-59), però en el darrer i definitiu període, els gironins van tornar a marxar en el marcador fins als 20 punts de diferència finals (56-76).

El millor del partit tot i la derrota del seu equip va ser Joan Balanzó amb 13 punts, 5 rebots i 4 recuperacions (22 de valoració), seguit de Jordi Bataller del Quart amb un 21 de valoració.

En el grup 2, victòria de l'Aracena AEC Collblanc-Torrassa al Fum d'Estampa de L'Hospitalet davant el Sabadell Bàsquet per 87-65 en un partit molt igualat que sense un dominador clar en el seu inici. Al final del primer període el resultat era de 23-24 favorable al vallesans dirigits per Raúl Martínez, marcador que en els primers minuts del segon quart els locals van capgirar (37-30) arribant al descans amb un +3 pel Collblanc (42-39).

En el tercer període, els jugadors locals entrenats per Josep M. Marsà, van tornar a eixamplar diferències fins als 10 punts (59-48) i en el darrer període van acabar de sentenciar el partit arribant als 27 punts de diferència i finalitzant amb el 87-65 en el marcador. El millor jugador del partit, tot i la derrota del seu equip, va ser Roger Guàrdia amb 24 punts i 4 rebots per davant del seu company d'equip Jonathan Ramírez amb 11 punts. Per part local, els millors van ser Josep Mestres (8 punts i 10 rebots), Sergi Pérez (8 punts i 4 rebots) i Didac Pérez (6 punts i 6 rebots).

També en el grup 2, el CLD-UE Montgat provinent de la Copa Catalunya va caure en el seu retorn a la categoria davant el CB Cornellà per 72-84. Des dels primers minuts, el Cornellà dirigit per Jordi Martí va portar la iniciativa marxant ràpidament en el marcador (16-30 al final del primer quart) i abans del descans, la diferència es va ampliar fins a superar els 15 punts (31-50). A la represa, el Montgat entrenat per Xavier Bassas va retallar distàncies finalitzant el 3r quart amb un 54-65 en el marcador, diferència que es va mantenir en el darrer període en el que el Cornellà es va acabar imposant amb el 72-84 final.

El millor del partit va ser el visitant Marc Sobrepera amb un 32 de valoració fruit dels seus 20 punts i 10 rebots, seguit de Javi Rodríguez, del Montgat, amb 14 punts i 8 rebots.

La segona jornada d'aquesta Regal - XXXII Lliga Nacional Catalana EBA es disputarà el proper cap de setmana del 5 i 6 d'octubre amb els següents enfrontaments: