El FC Barcelona Regal, campió de la XXXIII Lliga Nacional Catalana ACB Trofeu Estrella Damm 2012

Tweet #LligaCatACB El FC Barcelona Regal ha revalidat el títol de la Lliga Catalana ACB en imposar-se al Fiatc Joventut per 69-76. És el quart títol consecutiu dels blaugrana i el 16è de la seva història en aquesta competició.

26-09-2012 00:00

@inici_no_mobil @final_no_mobil FOTOS: M.A. Chazo i Ricard Rovira (FCBQ)

El FC Barcelona Regal s’ha imposat en una final molt diferent a la dels darrers anys, molt més igualada  en què els blaugrana van poder assegurar la victoria en el tram final. Des del principi de la final va quedar clara la intenció d’uns i altres d’imposar el seu estil, amb un FC Barcelona Regal amb un joc més ordenat i un Fiatc Joventut disposat a acelerar el ritme amb ràpids contracops per agafar desorganitzada a la defensa blaugrana. Els primers compassos de la final van ser d’equilibri, amb intercanvi de cops. El primer, per part de la Penya, amb un Tony Gaffney molt actiu, autor de 9 punts en el primer període, i la bona dirección d'Oliver (13-8). El FC Barcelona Regal, però, va contestar amb un parcial de 0-8, coincidint amb l’entrada en pista de Huertas,  Lorbek i Jawai (13-16). Un mínim avantatge que els de Xavi Pascual van mantenir fins a la conclusió del primer quart (17-18).

El segon parcial va continuar amb la tendència apuntada en el tram final del primer període, amb un FC Barcelona Regal  imposant el seu major potencial físic però sobretot la seva defensa, que va començar a generar dubtes.  La Penya va intentar seguir amb el guió de córrer, però sense massa encert i perdent pilotes, i el  Barça, sota la batuta de Huertas i amb Lorbek (9 punts) i Ingles (7) molt encertats, va anar ampliant les diferències fins als deu punts al descans (29-39).

Durant el descans, la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) amb el President Sr. Joan Fa al capdavant, juntament amb el President del Comitè d'Àrbitres, Sr. Jose Luis Garcia Vela, va retre homenatge als àrbitres catalans ACB, Xavier Amorós i Joan Carles Mitjana, que s'acomiaden de l'arbitratge.

Només arrencar la segona meitat el FC Barcelona Regal va obtenir un màxm avantatge  de 12 punts (29-41), però el Fiatc Joventut no va donar el seu braç a tòrcer. Amb Quezada acaparant protagonisme, la Penya es va refer i va restablir la igualtat (48-51 després d’una cistella del jove Guillem Vives) en un quart de baix ritme i moltes faltes.  Un quart que que va acabar amb 49-55 pels blaugrana i amb la final del tot oberta, com va quedar clar en el darrer període. Quezada, amb un triple, va acostar la Penya a només dos punts (57-59 a 6:55 del final), però en el tram final el FC Barcelona Regal es va acabar imposant. Amb 64-68 en el marcador, els de Xavi Pascual van sentenciar el partit amb un parcial de 0-8 (64-73).

Lorbek (15 i 5 rebots), Mickeal (13) i Marcelinho Huertas (12) van ser els més destacats en el FC Barcelona Regal. Per la Penya ho van ser Manny Quezada (19 punts) i Gaffney (14).

Xavi Pascual (Entrenador del FC Barcelona Regal):
Estem molt contents per aquest títol. Hem sabut portar bé el partit fins al descans, però en el tercer quart, quan teníem una renda força clara, ens ha faltat una mica de cap i també una mica de físic i hem comès massa errors que han fet que hi hagués un nou partit. Sempre hem estat amb avantatge, però ens ha tocat treballar fort per assegurar la victòria

Salva Maldonado (Entrenador del Fiatc Joventut):
He de felicitar el meu equip, ha jugat molt bé amb les armes que tenim i ha posat cor. S'ha vist una bona final en què el Barça ha dominat durant molts minuts i ha guanyat merescudament però no ha pogut desempallegar-se de nosaltres fins als últims tres minuts, quan el nostre cansament i el seu encert han decidit.

Marcelinho Huertas (Jugador del FC Barcelona Regal):
El partit s'ha complicat més del que podia haver estat. Sempre hem anat al davant, però els nostres errors i el seu encert en moments calents han fet que la Penya tornés a dins del partit. Al final hem tingut la tranquil·litat necessària per trobar les millors opcions en atac.