Dissabte 8 de juny arriba una nova Jornada de Salut i Bàsquet

L'Auditori de la Clínica Corachan de Barcelona acollirà la 7a edició a càrrec de professionals i especialistes de diverses àrees de la salut.

02-05-2024 18:00

El proper dissabte 8 de juny, l'Auditori de la Clínica Corachan de Barcelona serà l'escenari de la 7a Jornada de Salut i Bàsquet organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), a través de la seva Àrea de Salut, amb la col·laboració de Clínica Corachan. Aquesta nova jornada, que obrirà inscripcions el proper dimecres 8 de maig, comptarà amb diverses ponències durant tot el dia a càrrec de professionals i especialistes de diverses àrees de la salut. Oberta a tothom, des d'esportistes fins a familiars o membres del cos tècnic dels equips, la Jornada de Salut i Bàsquet també està orientada a un públic relacionat amb l'àmbit de la salut (fisioteràpia, preparació física, nutrició, podologia i d'altres especialitats mèdiques).

- PROGRAMA 7a Jornada Salut i Bàsquet


La jornada, que valida 4h de Pràcticum dels Cursos d'Entrenador i Entrenadora, arrencarà amb una taula rodona sobre Traumatologia centrada en l'extremitat superior i donarà a una altra sobre rehabilitació i fisioteràpia. Aquesta 7a edició també comptarà amb una presentació de casos clínics per part dels assistents i una tercera taula de tornada a l'activitat sobre readaptació, entrenaments i biomecànica. Com a novetat, les persones inscrites podran escollir entre 3 tallers diferents amb els que clourà la jornada: un sobre RCP i primers auxilis a pista, un altre de valoracions funcionals i un darrer taller d'embenats funcionals.

BQSalut és una de les àrees integrades dins de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i que té l'objectiu de reduir la sinistralitat en el Bàsquet Català mitjançant la formació i la prevenció de lesions dels federats. Aquesta àrea compta amb la col·laboració de la metgessa especialista en medicina de l'esport, Dra. Sílvia Treviño, i des d'aquesta també es dona recolzament a l'organització de xerrades, jornades i webinars formatius; es publiquen manuals i articles sobre pautes i consells alimentaris dels nostres esportistes, o es porten a terme altres projectes com el Programa de Detecció i Prevenció de Lesions (DPL).