Jordi Fernández, primer entrenador català de l'NBA

El tècnic badaloní serà el nou entrenador dels Brooklyn Nets i es convertirà en el tercer europeu a entrenar a l'NBA.

23-04-2024 11:00

L'entrenador Jordi Fernández es convertirà en el primer entrenador català de l'NBA. El badaloní era un dels tècnics assistents més valorats en aquests moments a l'NBA i el seu nom havia sonat com a possible primer entrenador d'alguna franquícia els últims anys. Després de les darreres dues temporades com a entrenador assistent dels Sacramento Kings, la propera temporada el tècnic català dirigirà els Brooklyn Nets de Nova York com a entrenador principal. Fernández, col·laborador de l'Àrea de Formació de la Federació Catalana de Basquetbol en diferents clínics i formacions realizades al 2013 i durant la pandèmia de 2020, serà el tercer europeu a entrenar a l'NBA després dels serbis Kokoskov, a Phoenix el 2018, i Rajakovic, ara a Toronto.

Nascut a Badalona fa 41 anys, Jordi Fernández és Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport per la Universitat de Lleida i doctorant en Psicologia de l'Esport. La seva trajectòria com a entrenador va arrencar als 15 anys i va passar per diferents clubs del Bàsquet Català com el CB Sant Josep, CB Sant Boi, CB L'Hospitalet o AE Badalonès; així com també els clubs lleidatans del CB Cappont i el Sicoris Club durant la seva formació universitària a la capital del Segrià. No va ser fins el 2004 que va viatjar als Estats Units per primera vegada per assistir a uns campus de la Universitat d'Oklahoma. Més tard, al 2006, va tornar i va conèixer Mike Brown, que el va fitxar per formar part del departament de desenvolupament de jugadors dels Cleveland Cavaliers (2009-2013). Després va ser ajudant de Mike Malone als Denver Nuggets (2016-2022) i també de Sergio Scariolo a l'Eurobasket 2017. Finalitzada la seva etapa als Nuggets, Fernández va donar el salt als Kings com a assitent de Mike Brown a la franquícia de Sacramento. En el darrer Mundial de bàsquet del 2023, el badaloní va entrenar la selecció de Canadà amb la que es va penjar la medalla de bronze, aconseguint la classificació pels Jocs Olímpics 2024.

La Federació Catalana de Basquetbol, amb el seu president Ferran Aril al capdavant, dóna l'enhorabona al tècnic català per aquest nou repte en la seva carrera tot desitjant-li molta sort i èxits en la seva nova etapa com a primer entrenador als Brooklyn Nets de l'NBA.