Rècord de punts del Manresa B per a seguir guanyant a la Super Copa

JAC Sants està a un pas del títol després d'una J23 on destaca el triomf del Círcol a Esparreguera, i amb Martí Corbera, del filial manresà, com a MVP amb 33 de valoració.

22-04-2024 12:00

La competició masculina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), la Super Copa, arriba a la vint-i-tresena jornada amb el líder en solitari JAC SANTS BARCELONA A a un pas de ser campió de la competició després d'assaltar el Joan Creus de Ripollet i d'aprofitar la victòria d'EL CÍRCOL COTONIFICI BADALONA A al Ramon Martí, en un cap de setmana amb rècord de punts del BÀSQUET MANRESA B per vèncer al Maresme, amb triomfs locals, a la Ciutat Comtal, del FC MARTINENC BÀSQUET A i del CB IPSI A i, al Vallès Occidental, del BARICENTRO BARBERÀ i del CB CERDANYOLA AL DIA A

El conjunt santsenc es va impulsar en la seva defensa per a sotmetre el CB RIPOLLET A per 56-77 al Joan Creus, en un partit que es va decidir a la segona meitat, clarament dominada pels groc-i-liles (22-36). El base Xavi Assalit, amb 11 punts, 9 assistències i 20 de valoració, va encapçalar el líder en solitari, acompanyat de l'anotació de Marcel Ninot, Marc Mestres i Marc Palau, amb 45 punts entre ells, per acostar els barcelonins a tocar d'un títol que podrien segellar dissabte vinent al Centre Esportiu La Bordeta, en cas de superar el NOU BÀSQUET OLESA A. Els del barri de Sants tenen a tocar la certificació del primer lloc gràcies a l'average particular amb el segon classificat, un TENEA - CB ESPARREGUERA que va punxar davant d'EL CÍRCOL COTONIFICI BADALONA, que va aconseguir un electrònic de prestigi al Ramon Martí, on va guanyar per 59-64. Actuació molt seriosa dels badalonins, que es van tornar a exhibir en defensa, en un duel que va embogir en la primera meitat, amb un primer quart pels visitants (7-23), i una reacció immediata dels esparreguerins, inaturables en el segon acte (17-2). A la represa, amb un guió d'igualtat manifesta, la teranyina defensiva dels de Pere Lluís Corominas, i l'aparició d'Alvaro Puertas com a màxim encistellador amb 17 punts, va fer volar els punts del Baix Llobregat, amb destí a Badalona.

La derrota dels d'Esparreguera també l'aprofita el filial manresà, que visitarà el Ramon Martí en la J25 en un duel decisiu per la segona plaça, per a igualar-se amb idèntic balanç de 18-5. Vuitena alegria consecutiva pels de Carlos Flores, que van derrotant per 91-113 EL MASNOU BASQUETBOL i van acreditar un nou rècord d'anotació d'aquesta temporada, superant la xifra de 107 que ostentaven els bagencs en la J19. Els vermells van mostrar una punteria febril i van tornar a fer gala del millor arsenal ofensiu de la categoria, amb fins a quatre jugadors per damunt dels 15 punts. L'MVP de la setmana va recaure en la figura de Martí Corbera, que va registrar una estadística de 27 punts, 7 rebots, 5 assistències i 33 de valoració, seguida per la clarividència anotadora de Ferran Torreblanca, artífex de 29 punts. A les línies masnovines va sobresortir Martí Sosa, en un estat de forma majúscul, amb 25 punts i 11 captures. La quarta posició la continua ocupant el CBU LLORET SAMBA HOTELS, que va ensopegar a territori vallesà contra una excel·lent versió del BARICENTRO BARBERÀ, que va abatre els lloretencs per 70-63. Malgrat una altra exhibició de poder de Kevin Jerez Pilotti, far dels gironins amb 25 punts i 31 de valoració, els nois preparats per Carles Company van saber neutralitzar la força interior dels visitants i, propulsats per un joc coral, comandat per Sergi Guàrdia (20 punts) i Damià Páez (17 punts), van sumar un valuós vuitè triomf del curs, important en l'aferrissada pugna per la permanència.

Al Guinardó i a l'Eixample, tant el FC MARTINENC BÀSQUET A com el CB IPSI A van completar un ple de victòries pels quadres barcelonins tot doblegant la UE SANT CUGAT NEGRE (70-58) i el NOU BÀSQUET OLESA A (78-71), respectivament. El combinat d'Hugo González es manté a un encontre de distància dels de Marc Ciurana, i amplia diferències amb l'elenc sabadellenc, deixant encarrilat el seu bitllet per a entrar a la Fase de Classificació en format de Final a Quatre en què accedeixen del 2n al 5è classificat. El control del rebot (50-40) i la producció des del llançament de la llarga distància (10 triples locals per 5 visitants) van ser dos factors providencials pel bon funcionament dels vermell-i-blaus, amb el pivot Hernán Olaguibe com a punta de llança, amb 13 punts, 12 rebots i 22 de valoració. Pel que fa els d'Elio Martínez, el bloc llangardaix va efectuar una gran intervenció per a tombar els olesans, en una exhibició de les estrelles blaves Guillem Pérez (22 punts, 12 rebots i 28 de valoració) i Miquel de Jover (13 punts, 14 rebots i 26 de valoració). A les files dels d'Olesa de Montserrat el component més encertat va ser Marc Fontanals, amb 17 punts. Per sobre dels de Barcelona hi apareix, amb vuit victòries al seu caseller, el CB CERDANYOLA AL DIA A, que va imposar-se al CLUB NATACIÓ SABADELL A per 80-74 en un partit ajustat. Els de Xavi Riera van posar final a un petit sotrac competitiu de la millor manera possible, amb deu triples convertits i una distribució coral de l'anotació, amb Genis Tena (12 punts), Alejandro Rodríguez (13 punts) i Javier Anton (13 punts) com a referències verdes.