Femení Sant Adrià nou campió Júnior Femení Preferent de Martorell

La Ciutat del Bàsquet Català 2024 ha acollit una fase final amb presència de Joventut Badalona, Bàsquet Girona-Uni Laia Palau, UE Mataró FM i Femení Sant Adrià.

21-04-2024 14:00

El Joventut Badalona A, el Bàsquet Girona - Uni Laia Palau U18Control Group - UE Mataró FM - JAF i el Loquillo Femení Sant Adrià A són els equips que han participat, aquest cap de setmana 20 i 21 d'abril, de la Final a Quatre del Campionat de Catalunya U18 Júnior Femení Preferent 2023-24, que s'ha celebrat al Pavelló Municipal de Martorell. La competició està organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), juntament amb la coorganització del Club Bàsquet Martorell i el suport de l'Ajuntament de Martorell, en un dels actes que s'emmarca dins del programa d'activitats previstes del municipi del Baix Llobregat com a Ciutat del Bàsquet Català durant tot aquest any 2024.

El Loquillo Femení Sant Adrià A s'ha proclamat campió de Catalunya U18 Júnior Preferent en vèncer a la final el Control Group - UE Mataró FM - JAF per un 59-43 en un partit en què les adrienenques han signat una brillant remuntada a la segona part (33-13), de la mà d'una excel·lent Paula Piqué (23 punts), la millor jugadora del matx. En el conjunt mataroní, que ha controlat el ritme durant els primers vint minuts (26-30), Jana Nogués, autora de 15 punts, ha sobresortit com la màxima encistelladora groga. Amb aquesta victòria, les liles tornen a alçar un títol que van aixecar, per darrera vegada, en el 2019, a Tordera.

Pel que fa el duel per la 3a posició i, conseqüentment, l'últim bitllet amb destí a l'estatal de clubs de Huelva, el Joventut Badalona A ha derrotat el Bàsquet Girona - Uni Laia Palau U18 en un enfrontament molt emocionant que ha finalitzat amb un electrònic de 61-58. La verd-i-negra Laia Oliva, amb 16 punts i 4 triples convertits, ha encapçalat una rotació badalonina que ha mostrat la seva superioritat durant els primers tres períodes (54-44 al minut trenta). En el quart definitiu, les gironines han reaccionat de la millor manera, liderades per Aina Cargol (16 punts), i han arribat a igualar el marcador (58-58). Una cistella de Miriam Vilafranca ha decantat la balança en favor d'una Penya que, amb aquest triomf, ha certificat el seu accés al Campionat d'Espanya.

Prèviament a la jornada del diumenge 21 d'abril, Loquillo Femení Sant Adrià A i Control Group - UE Mataró FM - JAF van accedir a la final en superar amb èxit els seus respectius partits de semifinals.

Les jugadores del Femení Sant Adrià van classificar-se en guanyar a les del Joventut Badalona per un 41-50 en una semifinal que va arrencar de cara per les de Sant Adrià de Besòs gràcies a un parcial de 4-18 en el primer període que va anar a més en els següents minuts arribant a una màxima diferència de 19 punts (8-27) a 5 minuts pel descans. Després del pas per vestidors (17-33), va arribar la reacció badalonina que gràcies a gran parcial de 13-2 va retallar distàncies fins tornar a igualar la semifinal amb un 30-35 en el marcador a mitjans del 3r període. En el següents instants, el Loquillo Femení Sant Adrià A va tornar a imposar el seu joc, i molt encertades des de la línia de tirs lliures amb un 84% d'encert, es van fer amb el bitllet per a la final amb Anna Marrades i Irene Asensio com a jugadores destacades amb 9 i 12 punts respectivament. Per part local va brillar Laia Oliva amb 17 punts.

A la segona semifinal, victòria còmode (33-58) d'un Control Group - UE Mataró FM - JAF va portar el ritme del partit tot imposant el seu joc i marcant diferències des d'un inici tancant els primers 10 minuts amb un 8-15 en el marcador i 3 triples anotats. La superioritat mataronina va continuar en el següents minuts trencant definitivament el partit en el tercer quart gràcies a un parcial de 9-24 que les distanciava definitivament del conjunt gironí del Bàsquet Girona - Uni Laia Palau U18 (25-53). En el darrer quart les mataronines, amb Jana Nogués i Jana Aubà com a màximes anotadores del partit i del seu equip amb 18 i 13 punts, van aconseguir la màxima diferència d'aquesta segona semifinal (+31: 27-58) tot i la victòria parcial en aquests 10 minuts del conjunt gironí amb Krista Kristiana com a referent ofensiu amb 9 punts.

Els tres primers classificats d'aquesta Final a Quatre jugaran el Campionat d’Espanya Júnior Femení que es jugarà a Huelva del 28 d'abril al 4 de maig de 2024.