L'RT Lleida amb La Marató 2023

El Bàsquet Català, a través de l'RT Lleida, ha col·laborat una edició més amb 'La Marató de 3Cat' celebrada aquest diumenge 17 de desembre.

18-12-2023 10:00

Impulsada per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3, la 32a edició de La Marató de 3Cat celebrada diumenge 17 de desembre ha desplegat tot el seu potencial per donar llum, aquest any, als problemes de salut sexual i reproductiva, que tenen una especial afectació entre les dones i els joves.

Un any més, el Bàsquet Català ha col·laborat en aquesta i enguany ho ha fet a través de la Representació Territorial de Lleida aportant el seu granet de sorra.

En aquest sentit, les accions amb col·laboració de la nostra territorial van ser les següents:

1) Per una banda, el vicepresident de l'FCBQ i president de l'RT Lleida de l'FCBQ, Javier Calles, va ser un dels molts encarregats d'atendre trucades des de la seu de Lleida (rectorat UDL), on es van rebre moltes donacions a través de les persones que van trucar al telèfon de La Marató 2023 (900 21 50 50).

2) D'altra banda, dos àrbitres del Comitè Català asdcrits a Lleida, van ser els encarregats de dirigir el partit benèfic entre Professors i Alumnes de la UDL, destinat també a recaptar diners per incrementar el marcador del programa.

La mobilització de la societat catalana entorn de La Marató de 3Cat és un dels trets que converteix aquest programa en un esdeveniment únic, en una festa col·lectiva que transcendeix el plató televisiu. Aquesta ha estat la primera vegada que La Marató es dedica a la salut sexual i reproductiva, que és un estat de benestar físic, mental i social en relació amb la sexualitat i la reproducció. Engloba el conjunt de patologies que afecten més la població, en tots els aspectes de la vida i al llarg de tota la vida. A Catalunya s'estima que hi ha 3 milions de persones afectades i 211.000 casos nous cada any, sobretot dones i joves.

Les donacions encara es poden realitzar per internet, per bizum, per transferència bancària o a través dels caixers automàtics de CaixaBank. Més informació clicant aquí.