Spar Girona i Cadí La Seu finalistes de la Lliga Catalana AON 2023 Femenina

Les gironines derroten el Barça CBS (89-68) i les vigents campiones s'imposen al Talenom Boet Mataró (90-54) a semifinals.

29-09-2023 22:30

La Lliga Nacional Catalana AON 2023 Femenina torna a celebrar-se, 4 anys després, a La Seu d'Urgell. Enguany, el Palau d'Esports de la capital de l'Alt Urgell és l'escenari, divendres 29 de setembre i diumenge 1 d'octubre, de la Final a Quatre d'aquesta apassionant 35a edició, que compta amb la participació del Cadí La Seu, l'Spar Girona, el Barça CBS i el Talenom Boet Mataró.

La competició, organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i que gaudeix de la col·laboració de l'Ajuntament de La Seu d'Urgell, tornarà a adoptar el format de Final a Quatre (semifinals + final) en el que és un dels grans esdeveniments a terres lleidatanes en commemoració d'un Centenari del Bàsquet Català (1923-2023) organitzat per la Federació Catalana de Basquetbol, amb el suport institucional de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de La Seu d'Urgell, amb CaixaBank i Spalding com a Premium Partners, i el patrocini oficial de Loteries de Catalunya i TGO DX.

En la jornada de semifinals, celebrada aquest divendres 29 de setembre, l'Spar Girona s'ha convertit en el primer finalista en derrotar el Barça CBS per 89-68. La bona sortida de les blaugrana ha obert el primer període (3-10), castigant des de la línia exterior, fet que ha obligat Laura Antoja ha aturar el partit amb celeritat. Les gironines han aconseguit retallar distàncies gràcies a la presència interior, especialment de Marianna Tolo (25 punts, 6 rebots i 35 de valoració), autora de 8 punts en un acte inicial que ha acabat amb un marcador de 19-22. Tres cistelles consecutives a la pintura de Giedre Labuckiene han capgirat ràpidament el rumb del partit (27-22), colpejant la càrrega de faltes de les interiors barcelonistes. Un parcial de 14-7, amb Tolo novament com a executora principal, enlairava les gironines a manar amb relativa comoditat al pas per vestidors (50-32).

La represa arrencava de la mateixa manera que la primera meitat, amb el bloc d'Isaac Fernández més endollat, i escurçant el desavantatge amb un 0-7, amb la pivot Carolina Guerrero (15 punts, 8 rebots i 22 de valoració) com a jugadora més destacada, juntament amb els nous reforços exteriors de Karla Erjavec i Julia Drop dominant el ritme i amb bona fluïdesa en la circulació de pilota. L'omnipresent Tolo liderava la reacció de les d'Antoja (63-43), amb més capacitat anotadora sota el cèrcol. En l'últim quart, les de Girona, comandades per Sandra Ygueravide i Marta Canella, imprimien un ritme més alt per acabar guanyant per 89-68.

Laura Antoja, entrenadora de l'Spar Girona:

'Ha estat un partit en el quan hem sabut posar el ritme i la intensitat que espero poder incorporar en aquest equip i dotar-lo d'aquesta identitat. Tenim un joc interior amb talent i força, en el qual ens hem de recolzar, que ens dona solidesa darrera i ens obre moltes alternatives en atac, ajudant alliberar el joc exterior. Per a mi és important guanyar aquest títol, em fa molta il·lusió, i ho intentaré transmetre a l'equip.'

Isaac Fernández, entrenador del Barça CBS:

'Sabíem de la dificultat del partit, i més en les condicions en què venim, però se'ns ha complicat més quan en el minut 6 les nostres pivots tenien 3 faltes. Han jugat millor i han sabut castigar-nos amb el seu avantatge al pal baix, i més amb les faltes inicials. Nosaltres ho hem intentat i no ens hem deixat anar. Ara ens toca descansar i preparar el millor possible la setmana vinent.'

Al segon partit de semifinals, entre l'actual campió Cadí La Seu i el Talenom Boet Mataró, campió de la Lliga Catalana AON 2023 Femenina Challenge, han estat les urgellenques les que s'han emportat la victòria per 90-54. Les amfitriones han començat molt connectades en defensa, amb molta intensitat a tota pista i ràpides transicions ofensives, i han obert la primera escletxa en el lluminós (12-5). Enric Cervera aturava el rellotge, tot buscant la resposta de les seves jugadores, que no trigaria en arribar, amb el nou fitxatge Lucía Méndez com a referent, per ajustar el lluminós al final del primer acte (17-13). La velocitat de les noies entrenades per Fabián Téllez, després de rebot defensiu o recuperació, penalitzava en excés el quadre maresmenc que, tanmateix, es mostrava més encertat en el llançament exterior. Un contraatac de l'aler-pivot Sierra Campisano disparava les blanc-i-blaves amb una diferència per sobre de la desena de punts (30-19), un avantatge que ampliarien tímidament abans del descans (42-29).

L'alt ritme de les locals situava la màxima a l'equador del tercer compàs (51-31) contra el combinat de Cervera que aguantava en partit, liderat en la segona meitat per Laia Soler, MVP de la Lliga Catalana Femenina Challenge 2023, tot i la superioritat física de les de la capital de l'Alt Urgell. En l'últim quart, que s'iniciava amb un +23 urgellenc (70-47), les de Téllez no han abaixat la seva intensitat defensiva i han sentenciat un matx que ha finalitzat amb un resultat de 90-54.

Fabián Téllez, entrenador del Cadí La Seu:

'El nostre propòsit per aquest partit era no renunciar al que som, sent conscients que elles tenen un joc similar al nostre. Volem ser agressives en defensa, córrer i jugar ràpid en atac, i ser generoses entre nosaltres i les 25 assistències que hem aconseguit avui ens fan estar contentes. Hem començat a tenir sensacions com equip les últimes dues setmanes però la imatge de l'equip és bona. Això sí, tenim molt marge per a créixer.'

Enric Cervera, entrenador del Talenom Boet Mataró:

'Hem gaudit del partit, que era un premi per a nosaltres, i l'hem pogut competir durant dos quarts fins que han posat una marxa més després del descans, a on ens ha costat arribar. Estem molt contents d'haver arribat fins aquí, és un projecte que té llarg recorregut. L'any passat vam fer una gran temporada, amb una brillant fase final, i enguany hem començat guanyant la Lliga Catalana Femenina Challenge, que és una fita històrica del nostre club'

La Final de la Lliga Catalana Femenina es disputarà aquest diumenge 1 d'octubre a partir de les 17h i comptarà amb la retransmissió en directe de la Televisió de Catalunya a través del seu canal Esport3.

El Cadí La Seu és el vigent campió de la Lliga Catalana Femenina després de vèncer el Barça CBS, per 60-42, en la final jugada al Pavelló Municipal de Girona - Fontajau i que va alçar la base catalana Laura Peña (17 punts i 19 de valoració) com a millor jugadora.

ENTRADES I ABONAMENTS

Les entrades i abonaments per aquesta Lliga Catalana AON 2023 Femenina ja estan a la venda des d'aquest dimecres 13 de setembre al web de l'Ajuntament de La Seu d'Urgell a un preu 15€ per cada jornada i 20€ en cas d'adquirir l'abonament per a les dues jornades.

AON

AON, empresa líder en serveis professionals globals, renova el seu compromís i reforça el seu acord amb la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) per a recolzar totes les categories tant femenines com masculines de les Lligues Nacionals Catalanes. AON ja porta 5 temporades vinculat amb la competició i enguany tornarà a donar nom, per tercer exercici consecutiu, al títol oficial de la competició 'LLIGUES CATALANES AON 2023'.

Més informació del Centenari a
basquetcatala.cat/centenari