El CB Granollers impulsa el projecte solidari Alkaria al Senegal

L'FCBQ ha donat suport, a través del programa BQSolidari, a aquesta iniciativa solidària liderada per l'ONG AlKaria i el club granollerí.

13-09-2023 16:00

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), a través del programa BQ Solidari, segueix recolzant projectes solidaris vinculats amb el Bàsquet Català. En aquesta ocasió, el Club Bàsquet Granollers ha impulsat una nova iniciativa solidària, liderada per l'ONGD Catalana de Cooperació Internacional, Alkaria, als municipis de Kolda i Vélingara (Senegal), que també ha comptat amb la col·laboració de la Secció Esportiva Sant Joan de Mata, el Club Bàsquet Molins i el Bàsquet Nou Barris i el suport de l'Ajuntament de Granollers.

L'FCBQ s'ha encarregat de proporcionar material esportiu per aquest nou projecte d'empoderament de joves entrenadores de bàsquet a les dues localitats senegaleses, ubicades al sud del país. Aquest projecte té com a objectiu oferir formació i oportunitats perquè les joves desenvolupin les seves habilitats com a entrenadores i canviïn els estereotips de gènere en l'àmbit esportiu.

En aquest sentit, fins a 10 joves entrenadores locals van rebre una formació prèvia amb la finalitat de preparar-les per a un Campus de Bàsquet que ha tingut lloc durant aquest període estiuenc. En aquesta estada esportiva, que ha tingut una durada de 15 dies, han participat prop d'un centenar de nenes i nens de 8 a 14 anys. A través del bàsquet i d'altres activitats, aquest projecte busca la promoció del lideratge femení i de valors i habilitats esportives i socials entre tots els participants.

Projectes i iniciatives com aquestes, desenvolupades per clubs, entitats, institucions, associacions i fundacions solidàries on l'esport i el bàsquet són els protagonistes han estat i seran una constant durant aquesta temporada en l'ecosistema del Bàsquet Català. Tots ells compten amb la col·laboració de la Federació Catalana de Basquetbol i els seus proveïdors els podreu consultar a l'apartat 'BQSolidari'.