Acord de col·laboració amb la Federació Angolenya de Basquetbol

Totes dues federacions engegaran diferents projectes de desenvolupament esportiu.

20-03-2023 10:00

Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i Federació Angolenya de Basquetbol van formalitzar, el passat dijous 16 de març, un conveni de col·laboració entre totes dues federacions en una trobada que va comptar amb la presència de Ferran Aril, President de l'FCBQ, i José Moniz, President de la Federaçao Angolana de Basquetebol; juntament amb Silvio Lemos, vicepresident de competicions de l'entitat africana; l'entrenador català i seleccionador absolut masculí d'Angola, Pep Clarós; el gerent de la Federació Catalana, Toti Mumbrú; i la directiva de l'FCBQ i responsable dels Programes BQ, Eulàlia Vila.

L'acord, que també compta amb la col·laboració de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física (SGEAF), té com a objectiu desenvolupar diferents projectes esportius entres les dues federacions. Des de la Federació Catalana de Basquetbol, a través del seu programa BQ Solidari, posarà en coneixement els seus models de gestió federativa i la possibilitat de col·laborar en projectes comuns a Angola i a Catalunya.

En aquest primer any de conveni, l'FCBQ aportarà la seva expertesa i organitzarà, amb la Federació Angolenya, diferents cursos formatius: per una banda un curs per a entrenadors i entrenadores de nivell d'iniciació bàsic, així com també un curs d'iniciació d'àrbitres i auxiliars de taula. Aquests cursos tècnico-tàctics aniran a càrrec de diferents tècnics federatius especialitzats en les corresponents formacions. D'altra banda, Federació Catalana de Basquetbol i Federació Angolenya de Basquetbol mantenen oberta la col·laobració i ja treballen en diferents actuacions futures i projectes relacionats amb altres àrees federatives.

| FCBQ |