Trobada inicial del programa europeu 'PROMISE de Bàsquet Femení'

Encapçalat per l'FCBQ, es tracta d'un programa pioner, a nivell europeu, seleccionat com a beneficiari de la convocatòria 2022 del programa Erasmus+ Sport.

26-01-2023 16:30

Aquest dimecres 25 de gener ha tingut lloc la primera trobada de treball del programa 'PROMISE: Step forward for women in Basketball'. LFederació Catalana de Basquetbol (FCBQ) és l’entitat líder del programa que té com a finalitat promoure la inclusió i la participació de les noies i dones en el món del bàsquet a diferents nivells.

El programa 'PROMISE', pioner a nivell europeu, ha estat dissenyat des del departament de Promoció de l'FCBQ, està immers dins el projecte de Bàsquet Femení, i forma part de la convocatòria encapçalada per l'FCBQ que es va presentar, a principis de l'any 2022, al programa Erasmus+ Sport de la Comissió Europea.

El grup de treball està constituït per un total de set organitzacions internacionals: cinc federacions nacionals (Portugal, Irlanda, Bulgària, Kosovo i Catalana), una universitat catalana (Universitat Ramon Llull) i una federació regional francesa (The Nouvelle - Aquitaine Basketball league) amb qui l'FCBQ comparteix sinergies amb el Programa de Mentoria d'Entrenadores.

Diversos representants de les sis Federacions i membres de la Universitat Ramon Llull s'han trobat en una intensa jornada de treball que ha tingut lloc a les instal·lacions de la Federació. L’objectiu principal de la trobada ha estat realizar les presentacions oficials entre les persones participants del programa així com també exposar detalladament les tasques i funcions per tal de començar a posar fil a l’agulla al programa.

Així mateix, i en el marc de la sessió de treball, s'ha celebrat l’acte oficial que s’ha desenvolupat a la Sala Enric Piquet i Miquel de l'FCBQ i ha comptat amb la presència de Ferran Aril, President de l'FCBQ, Josep March, Representant Territorial de l'Esport a Barcelona, Olga Praderas, directiva de l'FCBQ i Presidenta de la Comissió del Bàsquet Femení, Toti Mumbrú, Gerent de l'FCBQ, i Joan Pi, membre del grup de seguiment de la Comissió del Bàsquet Femení de l'FCBQ, entre d'altres.

D'aquesta manera, la Federació Catalana de Basquetbol, des d’aquest gener de 2023 fins el pròxim mes de juny de 2025, tindrà l’oportuntiat de treballar conjuntament i desenvolupar noves pràctiques i mètodes de promoció de la igualtat de gènere en l'àmbit del bàsquet, a diferents escales, vetllant pel Bàsquet Femení i la transformació integral en el bàsquet, fent-lo més equitatiu i igualitari.

Erasmus+ Sport 2021-2027 forma part d'Erasmus+, una iniciativa que busca donar suport al creixement sostenible, la cohesió social, l'ocupació de qualitat, a impulsar la innovació i a reforçar la identitat europea mitjançant l'aprenentatge permanent i el desenvolupament educatiu, professional i personal de les persones en l'àmbit de l'educació, la formació, la joventut i l'esport tant dins com fora d'Europa.

La Comissió Europea financïa, dins del programa Erasmus+ Sport, a propostes esportives i ho fa anualment. El llistat definitiu corresponent als projectes seleccionats d'aquesta passada convocatòria 2022 va sortir publicada a finals de setembre de 2022 on el programa presentat de part de l'FCBQ és una de les vuit entitats catalanes que ha estat seleccionada.