Descoberta de la placa commemorativa del Centenari del Bàsquet Català

El President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha estat l'encarregat de descobrir la placa commemorativa del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023).

20-01-2023 18:00

La seu central de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) a Barcelona ha estat l'escenari, aquest divendres 20 de gener a la tarda, de l'acte institucional de la descoberta de la placa commemorativa del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023). La jornada, que ha comptat amb la presència de Pere Aragonès, President de la Generalitat de Catalunya; Ferran Aril, President de l'FCBQ i Anna Caula, Secretària General de l'Esport i l'Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, ha arrencat amb una breu reunió per part del Comitè d'Honor del Centenari de l'FCBQ a la Sala de Juntes, amb la corresponent signatura al llibre d'honor i el lliurament d'un obsequi institucional a tots els assistents.

En aquesta trobada també hi han participat Eduard Portela, President d'Honor de l'ACB, Pere Francitorra, President de la Comissió del Centenari i Vicepresident de l'FCBQ, Toti Mumbrú, Gerent de la Federació, així com també d'altres membres de la Junta Directiva de l'FCBQ. Tot seguit, s'ha dut a terme la descoberta oficial de la placa commemorativa del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023), en el vestíbul de l'FCBQ, a càrrec de Pere Aragonès, acompanyat de Ferran Aril. En aquest, de caire institucional, hi han comparegut Albert Piñeira, Vicepresident 2n de la Diputació de Girona, Maria José López, Regidora d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona o Antonio Carmona, Assessor d'Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, entre d'altres.

El torn de parlaments l'ha obert Ferran Aril amb una intervenció inicial en què ha manifestat el seu agraïment a tots els assistents així com també ha ressaltat la celebració d'un Centenari del Bàsquet Català per gaudir i compartir. Aril ha volgut emfatitzar en l'evolució del bàsquet, un esport que encistella amb respecte i es juga amb valors i brinda una oportunitat de millora de la societat, una possibilitat d'inclusió i una finestra oberta a demanar el canvi per a dotar d'igualtat, equitat i solidaritat tant l'esport com la societat. Finalment, també ha expressat la seva il·lusió i responsabilitat per la descoberta de la placa commemorativa en un dia que quedarà enregistrat per sempre com a institució Centenària, tot encoratjant a tothom a seguir treballant de valent per fer un millor Bàsquet Català.

Així mateix, Pere Aragonès ha conclòs la jornada amb el seu discurs institucional, assenyalant la importància de l'esport en general, i del bàsquet en particular, com a eina de cohesió social, i com a via de transmissió dels millors valors, especialment a infants i joves. Aragonès ha remarcat l'excel·lent estat de salut que presenta el Bàsquet Català, tot indicant les extraordinàries xifres d'esportistes, clubs i entitats afiliades, que posa de manifest la bona feina, en diversos nivells, del bàsquet a Catalunya. D'altra banda, també ha volgut subratllar la bona tasca de la Federació i dels clubs en l'àmbit formatiu, amb una clara voluntat inclusiva i amb una capacitat altruista per ajudar a fer créixer a jugadors i jugadores, com a esportistes i, sobretot, com a persones. Finalment, Aragonès ha destacat el paper de l'FCBQ com a punt de trobada, on persones molt diferents però amb l'interès compartit de la passió pel bàsquet, permet generar complicitats, amistats i crear vincles dins la nostra societat; així com també ha agraït l'aposta federativa en l'àmbit del Bàsquet Femení, amb la seva visibilització i amb la projecció de referents.

Més informació del Centenari a
basquetcatala.cat/centenari


| Centenari | FCBQ |