Acord de col·laboració entre The Ricky Rubio Foundation i l'FCBQ

Fruit d'aquest conveni, totes dues entitats col·laboraran en cursos de formació en valors per a entrenadors i entrenadores.

02-12-2022 11:30

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) va signar, aquest dijous 1 de desembre, un acord de col·laboració amb The Ricky Rubio Foundation que té per objecte la col·laboració entre totes dues entitats per a l'execució de cursos de formació en valors de les persones que participen en els cursos per obtenir el títol d'entrenador/a de bàsquet organitzats per l'FCBQ. La signatura d'aquest conveni va celebrar-se a la seu de la Federació Catalana de Basquetbol a Barcelona en un acte que va comptar amb la presència d'Esteve Rubio, President de The Ricky Rubio Foundation; i de Ferran Aril, President de l'FCBQ.

Pel que fa als cursos, aquests s'impartiran en format clínic entre aquells estudiants que estiguin seguint els cursos per obtenir el títol d'entrenador/a de bàsquet i cada alumne rebrà un exemplar del llibre de formació en valors editat per The Ricky Rubio Foundation i que incorpora el segell del programa BQ Valors de la Federació. El llibre 'Bàsquet amb valors' incorpora una metodologia i planificació d'entrenaments de bàsquet basats en l'aprenentatge en valors en la consecució de les habilitats per la vida. L'acord resta obert a ampliar-se a d'altres aspectes programes federatius com el BQ Salut amb l'objectiu, també, de sumar sinèrgies arreu del territori.

The Ricky Rubio Foundation

És una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitats principals assistir a menors sense recursos en barris de comunitats vulnerables i en risc d'exclusió social, així com a menors que pateixen assetjament escolar o problemes d’integració social. Entre d'altres activitats, aquesta Fundació organitza programes extraescolars per treballar els principis i valors per a la vida de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) a través de l'esport i, en concret, del bàsquet.

| FCBQ | BQValors |