Veu la llum la Copa Universitària

La seu de la Federació Catalana de Basquetbol ha estat l'escenari de la presentació oficial de la Copa Universitària i de la fase final de Balaguer.

22-11-2022 13:00

La Sala Enric Piquet i Miquel de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha estat l'escenari, aquest dimarts 22 de novembre al matí, de la presentació oficial de la Copa Universitària. Aquest acte ha comptat amb la presència de Josep Monràs i Eduardo Portela, Patrons de la Fundación Aíto García Renseses; Jordi Ignasi Vidal, Paer en Cap de Balaguer; i de Ferran Aril, President de la Federació Catalana de Basquetbol.

La Copa Universitària és un campionat de nova creació que, entre els propers 9 i 11 de desembre, viurà la seva Fase Final catalana als pavellons Impacsa i 1r d'Octubre de Balaguer amb la col·laboració de l'FCBQ. Aquestes finals comptaran, en categoria femenina, amb la participació de la Universitat de Girona, Universitat de Barcelona i Universitat Ramon Llull, juntament amb el guanyador de la prèvia entre Universitat Politècnica de Catalunya i Universitat Pompeu Fabra. D'alta banda, en categoria masculina el torneig comptarà amb la Universitat de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Lleida, Universitat de Girona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat de Vic i Universitat Ramon Llull. Paral·lelament a aquesta fase final catalana a territori lleidatà, també es durà a terme una fase final a Madrid (del 16 al 18 de desembre), per a determinar els equips que es classificaran per a la Final a Quatre 2023 que es disputarà a Vic en el marc dels actes del Centenari de l'FCBQ.

Durant la presentació també ha tingut lloc la signatura ofical del conveni entre la Fundación Aíto García Renseses i la Paeria de Balaguer. D'altra banda, el President de l'FCBQ, Ferran Aril, s'ha mostrat il·lusionat amb l'arrencada d'aquesta nova competició i poder aportar el nostre coneixement federatiu en tasques organitzatives, arbitrals i competitives, juntament amb la Fundación Aíto García Reneses. En aquest sentit, Aril també ha volgut desitjar des de la Federació i a totes les universitats i a tots els seus esportistes, el millor a nivell esportiu, tant a l'organització com a la ciutat de Balaguer i que aquest esdeveniment sigui un èxit de seguiment.

| FCBQ |