Campanya de conscienciació sobre salut pulmonar a Lleida

El bàsquet lleidatà amb The Ricky Rubio Foundation i la campanya de conscienciació i sensibilització dels efectes nocius del tabaquisme.

25-10-2022 17:30

L'Auditori Cappont de la Universitat de Lleida, ubicat a l'edifici polivalent (c/ Jaume II, 71) serà l'escenari, divendres 28 d'octubre, de 'Lo Pulmó 2022': primer congrés territorial dedicat íntegrament a les noves estratègies, avenços i tractaments del càncer de pulmó. La jornada reunirà als millors especialistes en medicina, biologia, psicooncologia, infermeria i altres disciplines per oferir una visió de 360 graus sobre el diagnòstic, tractament i cura de les persones amb aquest tipus de càncer.

En el marc d'aquest congrés multidisciplinar i amb la ferma voluntat d'actuar a l'àmbit de la prevenció, Lo Pulmó també promou el mes de conscienciació sobre salut pulmonar a Lleida entre el 28 d’octubre i el 30 de novembre. En aquest sentit es desenvoluparan accions de sensibilització ciutadana orientades cap a la detecció precoç en la població de risc i de lluita frontal contra el tabaquisme, doncs aquest hàbit està associat en un percentatge extraordinàriament elevat a les persones diagnosticades de càncer de pulmó.

Entre les actuacions previstes s'organitzarà una campanya de donació de cigarretes per a la sensibilització i conscienciació dels efectes nocius del tabaquisme amb el suport de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i la Representació Territorial de Lleida de l'FCBQ, i la Federació de Comerç de Lleida (FECOM). Ambdues entitats faran recollida de cigarretes a diferents clubs esportius adherits i a comerços de la demarcació de Lleida per a encoratjar la població a deixar de fumar.

Durant la roda de premsa del congrés, prevista per a les 12:30h del mateix divendres, també es donarà el tret de sortida oficial a la campanya amb el lliurament al vicepresident de l'FCBQ i president de l'RT Lleida de l'FCBQ, Javier Calles, i per part del president The Ricky Rubio Foundation, Esteve Rubio, el kit d'actuació de la mateixa amb el corresponent cartell de la campanya, les urnes (on es depositaran les cigarretes) i les pilotes antiestrès (que es lliuraran als que dipositen les cigarretes).

Els primers recintes esportius on s'ubicaran les urnes d'aquesta campanya seran els següents coincidint amb els respectius partits de lliga:

Espai Fruita Barris Nord de Lleida / Força Lleida

Dia i hora: divendres 28 d'octubre a les 20:45h
Partit: ICG Força Lleida - CB Almansa con Afanion (LEB Or)

Espai Fruita Barris Nord de Lleida / CB Lleida

Dia i hora: dissabte 29 d'octubre a les 18:10h
Partit: Elite Sport CB Lleida - Advisoria Boet Mataró (Lliga Femenina 2)

Palau d'Esports de La Seu d'Urgell / AE Sedis Bàsquet

Dia i hora: diumenge 30 d'octubre a les 12:15h
Partit: Cadí La Seu - Innova TSN Leganés (Lliga Femenina)

De l'1 al 30 de novembre les urnes també es podran trobar a d'altres clubs adherits a la campanya i recintes esportius de la demarcació. Properament s'informarà dels dies exactes i ubicacions en cada cas.

The Ricky Rubio Foundation desenvolupa projectes en l'àmbit oncològic quant a prevenció, investigació i sensibilització, amb especial interès en el càncer de pulmó i en l'acompanyament i la teràpia emocionals en oncologia infantil.

| FCBQ | BQSalut | Lleida |