El Cadí La Seu, campió de la Lliga Catalana AON 2022 Femenina

Les de l'Alt Urgell derroten el Barça CBS per 60-42 al Pavelló Municipal Girona-Fontajau i reediten el títol assolit l'any passat.

02-10-2022 12:00

El Pavelló Municipal Girona-Fontajau ha acollit la 34a edició de la Lliga Nacional Catalana AON 2022 Femenina que, aquest curs, compta amb el Cadí La Seu, l'Spar Girona, el Barça CBS i el Joventut Badalona, campió de la Lliga Catalana Femenina Challenge 2022, com a protagonistes. Tota la competició s'ha emès en directe per Televisió de Catalunya a través del seu canal Esport3

El Cadi La Seu s'ha proclamat campió en derrotar el Barça CBS en la Final per 60-42. El conjunt de l'Alt Urgell ha reeditat el títol conseguit l'any passat i ha aixecat la seva cinquena Lliga Catalana Femenina. El Barça CBS, que aquest curs debuta en la màxima categoria, ha plantat cara fins a l'inici de l'últim quart, però en l'esprint final ha acabat cedint davant del conjunt de Jordi Acero, que ha fet un excel·lent treball defensiu i que ha estat liderat en atac per Laura Peña (17 punts i 19 de valoració), escollida MVP de la Final. Per part de les blaugrana, la màxima anotadora ha estat Jolene Anderson (12 punts)

El matx ha començat amb domini del Barça CBS, molt més entonat en els primers minuts (3-8). El Cadí La Seu s'ha mostrat espès en atac en aquests primers compassos i, a més, ha perdut Georgina Bahí amb dues faltes personals. Amb tot, les de l'Alt Urgell s'han refet amb Laura Peña comandant les operacions i amb les bones acciones ofensives de Jewel Tunstull sota els cèrcols. Un parcial de 10-2 ha donat els primers avantatges a les jugadores de Jordi Acero (13-10), que han pogut tancar el primer quart per davant (16-13).

A ritme dels triples de Laura Peña (12 punts al descans) el Cadí La Seu ha agafat embranzina en l'inici del segon parcial i ha assolit un màxim avantatge de 12 punts (27-15), amb el Barça CBS encallat en atac (2 punts en 5 minuts). Les blaugrana, després de l'obligat temps mort d'Isaac Fernández, també han respost des de la línia de 6m75, amb Jolene Anderson (11 punts) i Ainhoa López (7) trobant molt bones posicions de tir. El parcial ha estat de 0-13 i el Barça CBS s'ha tornat a posar al davant (27-28). Jordi Acero també ha hagut d'aturar el partit per frenar la reacció blaugrana i el Cadí La Seu s'ha afegit al festival de  triples per marxar al descans amb tres punts d'avantatge, amb una espectacular darrera cistella de tres de Júlia Soler sobre la botzina.

La igualtat han marcat els primers minuts de la represa, en un tercer quart de baixa anotació i amb les defenses imposant la seva llei. El Cadí la Seu, en aquesta fase del partit, ha tornar a gaudir d'un avantatge de 8 punts (43-35), però dues cistelles d'Itziar Llobet i Júlia Rueda han revifat de nou un Barça CBS aferrat a les seves opcions de victoria (43-39).

El matx semblava abocat a un final d'infart, però el Cadí La Seu ho ha impedit amb un espectacular darrer quart. Les de Jordi Acero, amb una defensa sense fissures, han desactivat completament l'atac baugrana, que no ha pogut mantenir el nivell d'intensitat de les urgellenques. El Barça CBS ha trigat gairebé 10 minuts a fer el seu primer i únic bàsquet de tot el període, un 2+1 de Viktoria Mrcheva, i el demolidor parcial de 17-3, rubricat amb els triples de Georgina Bahí i Laura Peña, ha sentenciat el matx.

El tècnic del Barça CBS, Isaac Fernández, ha admès la superioritat de Cadí La Seu, especialment en l'apartat defensiu: "Felicitar el Cadi pel triomf. No han abaixat mai el ritme ni la intensitat i nosaltres hem arribat al final molt cansades. Més enllà d'aquests darrers 10 minuts, però, el seu treball defensiu ha estat molt bo tot el partit, causant-nos sempre molts problemes".

Pel seu cantó l'entrenador del Cadí La Seu, Jordi Acero, s' ha mostrat molt content pel triomf, que suposa un molt bon punt de partida per a la nova temporada: "En aquest inici de curs hem patit diverses lesions i malalties però no hem abaixat mai el cap i hem seguit treballant. L'any passat guanyar la Lliga Catalana ens va donar un plus d'energia i de cohesió i ara també sortim reforçats com a grup després d'aquesta victòria"

AON

AON, empresa líder en serveis professionals globals, renova el seu compromís i reforça el seu acord amb la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) per a recolzar totes les categories tant femenines com masculines de les Lligues Nacionals Catalanes. AON ja porta 4 temporades vinculat amb la competició i enguany tornarà a donar nom, per segon exercici consecutiu, al títol oficial de la competició 'LLIGUES CATALANES AON 2022'.