L'ICG Força Lleida, campió de la Lliga Catalana LEB Or

El conjunt lleidatà ha superat al MoraBanc Andorra a la 23a edició de la Lliga Nacional Catalana LEB Or.

29-09-2022 18:45

El Pavelló M.I. Govern d'Andorra va ser escenari, dilluns 26 de setembre a les 20h, del partit d'anada de la Final de la 23a Lliga Nacional Catalana AON 2022 LEB Or, presentada per AON, amb el MoraBanc Andorra i el ICG Força Lleida com a protagonistes i amb victòria per la mínima del conjunt lleidatà per un 84-86. En el partit de tornada disputat a l'Espai Fruita Barris Nord de Lleida, la victòria va ser de nou pel conjunt lleidatà en vèncer a la pròrroga als andorrans per un 101-97, sumant així la seva segona Lliga Catalana.

Enguany, el format de competició en què es vertebrava la Lliga Catalana LEB Or era el d'una Final pel títol, a doble partit, el dilluns 26 de setembre a territori andorrà (20h) i el dijous 29 de setembre al Barris Nord de Lleida (18:45h), i tots dos partits emesos en directe per Esport3.

El primer partit de la final disputat en territori andorrà va arrencar amb un intercanvi de cistelles i sense errada per part dels dos equips, en un primer període marcat per l'alta anotació (26-26). L'encert va continuar en el segon quart amb l'ICG Força Lleida de Gerard Encuentra aconseguint les primeres avantatges en el marcador (35-40) liderats en aquests primers minuts per Jaume Lobo (8 punts) i Juani Marcos (9 punts). El MoraBanc Andorra dirigit per Natxo Lezkano però, i gràcies a un parcial de 13-2, va aconseguir retallar distàncies i capgirar el marcador marxant al descans amb un 48-42 favorable i amb John Andrew Dee amb 11 punts i Micah Marquis i Nacho Llovet amb 8 punts cadascun com a destacats.

A la represa i fruit de l'encert des de la línia de 6,75 de Vasilije Vucetic, el conjunt lleidatà es va tornar a imposar tot equilibrant de nou el marcador (68-67). En un darrer quart del tot igualat cap equip va aconseguir marxar en el marcador quedant l'eliminatòria del tot oberta de cara a la tornada amb el 84-86 final favorable al Força Lleida. John Andrew Dee de l'Andorra ha estat el màxim anotador del matx amb 20 punts seguit de Vasilije Vucetic i Juani Marcos del Lleida amb 18 punts.

La tornada de la Final de la 23a Lliga Catalana AON 2022 LEB Or s'ha iniciat amb cap dominador clar fins als vuit minuts, moment en el que l'equip andorrà ha aconseguit obrir la primera escletxa important en el marcador (14-21) gràcies a l'aportació de Felipe Dos Anjos De Paula i Micah Marquis Speight i tancant-se el primer període amb un 19-26. L'avantatge andorrà s'ha vist poc a poc reduit en el segon quart fins arribar a empatar el partit a 37 a pocs minuts del descans gràcies a un triple de Juani Marcos que ha marxat al descans amb un total de 14 punts i sense errada en els tirs de dos. Tot i aquesta reacció del Força Lleida s'ha arribat al descans amb un 39-42 favorable a l'Andorra i amb la eliminatòria del tot oberta.

A la represa i com a la primera meitat, el MoraBanc Andorra ha marxat de nou de 7 punts en el marcador però Juani Marcos ha tornat a repetir el guió i a pocs minuts de finalitzar el període ha establert una altra vegada la igualtat (54-54) amb un triple. El tercer quart ha finalitzat amb els locals capgirant el marcador però tancant-se el període amb un ajustat 61-63. En un vibrant darrer quart marcat per l'intercanvi de cistelles i d'avantatges en el marcador, el 4t període ha finalitzat amb un +2 favorable a l'Andorra (84-86) però innecessari per a la victòria final després de la victòria del Força Lleida a Andorra per un 84-86. A la pròrroga, el Força Lleida s'ha acabat imposant per 101-97 proclamant-se, per segona vegada, campió de la Lliga Catalana LEB Or. L'MVP ha estat el jugador del conjunt lleidatà, Juani Marcos, després de finalitzar el matx amb 33 punts. Amb aquest, l'ICG Força Lleida aixeca el seu 2n títol d'aquesta competició (el primer va ser al 2012 i a casa, tombant el filial blaugrana).

AON

AON, empresa líder en serveis professionals globals, renova el seu compromís i reforça el seu acord amb la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) per a recolzar totes les categories tant femenines com masculines de les Lligues Nacionals Catalanes. AON ja porta 4 temporades vinculat amb la competició i enguany tornarà a donar nom, per segon exercici consecutiu, al títol oficial de la competició 'LLIGUES CATALANES AON 2022'.