Viladecans i GEiEG finalistes de la 19a Lliga Catalana AON 2022 LF2 a Vic

El Pavelló Castell d'en Planes escenari de la Final a Quatre de la 19a edició de la Lliga Catalana LF2 presentada per AON.

24-09-2022 20:00

Dissabte 24 i diumenge 25 de setembre, el Pavelló Castell d'en Planes de Vic acull la Final a Quatre de la 19a edició de la Lliga Nacional Catalana Femenina 2 presentada per AON i organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i el Club Bàsquet Femení Osona amb el recolzament de l'Ajuntament de Vic.

Unilever Viladecans BF i Homs UE Mataró-FM han estat els conjunts encarregats de donar el tret de sortida a aquesta Final a Quatre amb una primera semifinal que s'ha iniciat amb un 7-6 en el marcador després d'un primer període marcat pels nervis inicials i el baix encert. En el segon període però, les jugadores del Viladecans entrenades per Xavi Paredes, han pujat el ritme i en un parell de minuts han obert la primera escletxa en el marcador (15-6). L'empenta viladecanenca ha continuat en aquests minuts gràcies a l'encert de Lula Roig (9 punts) i Judit Lamolla (6 punts), i marxant al descans amb un 24-16 en el marcador.

A la represa, la reacció de les de Mataró dirigides per Albert Illa no s'ha fet esperar i a base de diferents recuperacions i cistelles al contraatac han aconseguit escurçar distàncies en 2 minuts (24-20) i igualar el matx a 24 quan encara quedaven 6 minuts pel final del període que ha finalitzat amb un ajustat 32-30 favorable al Viladecans. En un darrer quart de partit predominat per l'intercanvi constant de cistelles i avantatges en el marcador, les del Mataró s'han posat per davant per primera vegada (32-35) en el primers minuts però l'Unilever Viladecans BF ha tornat a imposar el seu joc fent-se amb la victòria (52-45) i amb l'accés a gran final. La màxima anotadora del matx ha estat la jugadora del Viladecans Lula Roig amb 15 punts.

La segona semifinal entre Basket Almeda GEiEG ha arrencat amb les gironines dirigides per Bernat Vivolas molt endollades marxant de 13 punts en els primers 6 minuts i sense deixar anotar a les rivals. Tot i un parcial de 5-0, el conjunt de Cornellà de Llobregat entrenat per Fernando Gordo no ha pogut retallar distàncies finalitzant el primer període amb una diferència favorable a les gironines de 15 punts (6-21) amb 2 triples de Claudia Morente i 2 més de Janina Pairó.

En els primers minuts del 2n quart l'Almeda ha reaccionat aconseguint retallar distàncies (12-23) però les gironines han seguit del tot encertades tornant a liderar el partit i marxant al descans amb 20 punts d'avantatge (17-37). A la represa, la superioritat gironina ha continuat eixamplant la diferència fins a superar els 30 punts tot encarrilant la victòria final (37-67) i l'accés a una final. La màxima anotadora del partit ha estat Claudia Morente per part del conjunt gironí amb 11 punts mentre que per part barcelonina la millor ha estat Carlota Diaz-Guerra Prats amb 10.

Unilever Viladecans BF i GEiEG s'enfrontaran, diumenge 25 de setembre a les 12h, a la Final que tindrà lloc en la mateixa instal·lació vigatana.

El Basket Almeda és el vigent campió de la competició en fer-se, l'any passat, amb el seu 1r títol després d'abatre l'Unilever Viladecans BF per un 49-52 en la final jugada al Pavelló Municipal d'Esports Joan Creus de Ripollet.

AON

AON, empresa líder en serveis professionals globals, renova el seu compromís i reforça el seu acord amb la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) per a recolzar totes les categories tant femenines com masculines de les Lligues Nacionals Catalanes. AON ja porta 4 temporades vinculat amb la competició i enguany tornarà a donar nom, per segon exercici consecutiu, al títol oficial de la competició 'LLIGUES CATALANES AON 2022'.