Presentades les Lligues Nacionals Catalanes AON 2022

Les Lligues Catalanes 2022 s'han presentat oficialment aquest dilluns 19 de setembre en un acte celebrat a l'Espai Endesa de Barcelona.

19-09-2022 13:00

L'Espai Endesa de Barcelona ha estat l'escenari, aquest dilluns 19 de setembre, de la presentació oficial de les Lligues Nacionals Catalanes AON 2022 amb la presència d'Anna Caula, Secretària General de l'Esport i l'Activitat Física de la Generalitat de Catalunya; de Manuel Ocaña, en representació d'AON, patrocinador principal de les Lligues Nacionals Catalanes; i de Ferran Aril, President de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ).

L'acte també ha comptat amb la compareixença de Gerard Esteva, President de la UFEC, Isabel Buesa, Directora General d'Endesa a Catalunya, Ferran Peña, President de l'ACEB, i María José López,Consellera d'Esports de Tarragona, així com també de diferents directius i responsables dels clubs participants. A més a més, també han assistit a l'esdeveniment diferents jugadors i jugadores d'equips competidors com Ari Pujol del Cadí La Seu, María Araújo de l'Spar Girona, Marta Canella del Barça CBS, Marta Guerrero de l'Unilever Viladecans BF, Vane Verbo del Lima-Horta Barcelona, Martina Davydova del Joventut Badalona, Mireia Daura de la UE Mataró, o Pieter Batlló del CB Navàs, entre d'altres, o entrenadors dels clubs participants com Gerard Encuentra del Força Lleida, Josep Maria Marsà del CB Mollet o Isaac Fernández del Barça CBS.

La presentació ha arrencat amb una breu presentació d'Isabel Buesa, Directora General d'Endesa a Catalunya. Tot seguit, el torn dels parlaments institucionals s'ha iniciat amb una primera intervenció del President Aril, que ha remarcat la bona salut del Bàsquet Català, amb l'increment d'equips federats, i ha posat novament el relleu el creixement del Bàsquet Femení. També ha volgut reconèixer i agrair el suport de totes les institucions, patrocinadors i mitjans de comunicació a l'hora de potenciar les competions de les Lligues Nacionals Catalanes 2022 i ha aprofitat per animar els espectadors a gaudir de les Lligues Catalanes 2022, repartides arreu del territori.

Així mateix, Aril ha atorgat un guardó espeical de de la Federació Catalana de Basquetbol a Joan López, com a reconeixement per la seva dedicació a l'Associació Catalana d'Entrenadros de Basquetbol (ACEB) durant 30 anys.

Seguidament, s'ha donat pas a la projecció d'un vídeo-resum introductori de les diferents competicions de l'edició anterior i a la presentació tècnica de les Lligues Catalanes 2022, tot detallant els emparellaments i la relació de calendaris de joc i de les seus de cadascuna de les categories.

Els parlaments institucionals han prosseguit amb la intervenció de Manuel Ocaña, en representació d'AON, patrocinador principal de les Lligues Nacionals Catalanes, destacant el plaer de poder treballar pel bon desenvolupament del Bàsquet Català i l'orgull de patrocinar les Lligues Catalanes 2022. Així mateix, Anna Caula, Secretària General de l'Esport i l'Activitat Física, també ha participat assenyalant el bon treball de l'esport català en general, i del bàsquet en particular. Caula ha volgut ressaltar l'impuls del Bàsquet Femení i la bona tasca de l'FCBQ, que ha tingut un augment considerable de llicències femenines. Tant Ocaña com Caula, en els seus discursos, han agraït la feina realitzada per la Federació.

Aquesta temporada, les Lligues Nacionals Catalanes AON 2022 estan configurades per un total de 46 conjunts participants, corresponents a les categories ACB (4), LF (3), LF Challenge (2), LEB (7), LF2 (10) i EBA (20), repartits arreu del territori català.

AON

AON, empresa líder en serveis professionals globals, renova el seu compromís i amplia el seu acord amb la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) per a recolzar totes les categories tant femenines com masculines de les Lligues Nacionals Catalanes. AON ja porta 4 temporades vinculades amb la competició i enguany donarà nom al títol oficial de la competició 'LLIGUES CATALANES AON 2022' com a patrocinador principal de l'esdeveniment.