Implantació total de l'Acta Digital en el Bàsquet Català

Posada en marxa de l'Acta Digital en totes les competicions oficials organitzades per la Federació Catalana de Basquetbol.

22-09-2022 12:00

Arrenca la temporada 2022-23 i en aquest inici de curs arribarà la darrera fase d'implementació de l'Acta Digital amb la posada en marxa d'aquesta eina a totes les categories del Bàsquet Català amb la incorporació de les corresponents millores i noves funcionalitats.

Fins ara, la Copa Catalunya com els Campionats de Catalunya de 1a, 2a i 3a Categoria i els Campionats de Catalunya Preferents, Interterritorial, 1r Any i Territorials ja comptaven amb l'Acta Digital, però aquesta temporada 2022-23 s'aplicarà també a tota la resta de competicions oficials del Bàsquet Català.

Durant aquest temps de funcionament i testeig, l'Acta Digital ha tingut una gran rebuda i acceptació (sense cost afegit pels clubs), tot incorporant millores i oferint noves dades com el seguiment en directe de cada acció de joc, cartes de tir globlas i individuals, rànquings per grup, competició o per categoria; evolucions gràfiques o estadístiques generals per equip. En aquest sentit, la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha estat pionera en incorporar l'Acta Digital i una referent de cara a la resta de federacions autonòmiques de bàsquet.

Federació Catalana de Basquetbol juntament amb l'ACB van unir esforços fa 5 anys per treure a la llum un projecte únic com l'ACTA DIGITAL. Aquesta eina, fruit del desenvolupament i treball conjunt dels departaments tecnològics de totes dues institucions, permet la recopilació de dades d'un partit de bàsquet a l'instant i de forma oficial convertint-la en més pràctica i senzilla pels auxiliars de taula. L'acord entre les dues entitats també permet el seu ús en les diferents competicions catalanes i les dades ajuden a conèixer encara més el nostre esport, així com estudiar l'evolució de cada categoria i competició del Bàsquet Català.