La 2a edició del Programa Mentoria d'Entrenadores veu la llum

Aquest setembre de 2022, i fins el proper mes de juliol de 2023, es desenvoluparà el 2n Programa de Mentoria d'Entrenadores de l'FCBQ.

15-09-2022 16:00

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), a través de la seva Comissió del Bàsquet Femení, impulsa el 2n Programa Mentoria d'Entrenadores, una de les accions cabdals en el Programa Formatiu, emmarcat dins les activitats previstes del projecte Bàsquet Femení i de la campanya #DemanaCanvi de la Federació. Enguany es celebrarà aquesta il·lusionant 2a edició, que vol seguir potenciar una major participació, permanència i visibilització de la dona com a entrenadora de bàsquet, ha tingut una molt bona acollida generalitzada durant tota la temporada 2021-22.

El Programa Mentoria Entrenadores treballarà novament amb les entrenadores que hi vulguin participar, atorgant la possibilitat d’adquirir una formació de caire teòric i vivencial que les permeti compaginar, complementar i donar continuïtat al seu treball setmanal amb els clubs. Les entrenadores que ja han participat en la 1a edició també poden repetir aquest curs.

Aquest Programa, que es desenvoluparà entre els mesos de setembre de 2022 i juliol de 2023, està distribuït estratègicament en diferents fases, i compta amb una sèrie d'activitats paral·leles que es vincularan a la mentoria d'entrenadores,. Entre el compendi d'enriquidores i variades ofertes per a les seves participants, enguany s'han dut a terme al llarg d'aquest exercici, per exemple, amb el Fòrum de Mentoria, el procés d'entrenament dels combinats sots-21, el seguiment de mentorització o la participació activa de les entrenadores a diferents esdeveniments del Comitè Tècnic de l'FCBQ, entre d'altres.

A partir de l’experiència de l'exitosa estrena i avaluant les valoracions de totes les participants, la 2a edició presentarà certes modificacions innovadores per a millorar i ampliar el procés d'aprenentatge de les entrenadores, que disposaran una vegada més de diverses activitats derivades del Programa arreu de Catalunya. Entre elles, destaca la configuració de dos grups diferenciats de treball, definits en funció del grau d'implicació i predisposició de les mentoritzades.

La data límit per a realitzar la inscripció, que serà gratuïta, és el pròxim dilluns 26 de setembreLes entrenadores interessades en participar-hi cal que acreditin la titulació d'entrenadora de Nivell 0, 1, 2 o Superior. Per a qualsevol consulta que tingueu al respecte s’ha habilitat una bústia de correu de contacte: basquetfemeni@basquetcatala.cat

Aquest projecte de Mentoria d'Entrenadores que busca, principalment, donar referentsformació i oportunitats a les entrenadores del Bàsquet Català arreu del territori, presenta els següents objectius específics:

  • VISIBILITZACIÓ
    Voluntat de visibilitzar les entrenadores que han aconseguit arribar als esglaons de més alt nivell dins del món del bàsquet, apoderar amb la seva experiència i referenciar a les noves entrenadores.

  • OPORTUNITATS
    Creació d'un projecte on les entrenadores són les protagonistes de totes les activitats, i que aquestes els obrin la porta per a poder accedir i ocupar llocs de responsabilitat real en clubs i federacions.

  • INFORMACIÓ I FORMACIÓ
    Intenció de formar les entrenadores per a que estiguin i arribin més preparades i acompanyades en tot moment. És per aquest motiu pel qual es genera una xarxa de mentores, que fan una tutoria personalitzada i un seguiment minuciós durant tot el projecte. En aquest sentit, també s'organitzen jornades tècniques, tant presencials com telemàtiques.

El 2n Programa Mentoria d'Entrenadores està comandat per un Grup de Treball molt potent, que ofereix un recolzament proper, permanent i individualitzat a les mentoritzades. Liderat per la Directora del Projecte Sílvia Font, entrenadora del Segle XXI i titulada superior, aquest grup de treball es vertebra a través d'un conjunt de mentoresGemma Afonso, Anna Farrés, Paula Pla, Montse Gallegos, Sara González, Marta Mira i Iolanda Santiago).

El projecte Bàsquet Femení, que té el recolzament de l'Institut Català de les Dones, és una iniciativa transversal de la Comissió del Bàsquet Femení de la Federació Catalana de Basquetbol amb l'objectiu d'arribar a tots els agents implicats en el món del bàsquet, i que parteix d'un concepte molt clar: buscar la conscienciació i la sensibilització de la necessitat d'un canvi.

Sota el lema #DemanaCanvi i de la seva marca corporativa específica, aquest projecte disposa una estructura marcada, que neix d'un programa constituït per diversos eixos que el vertebren, i d'una sèrie d'accions a impulsar i potenciar. Es tracta d'un projecte viu, dinàmic, i que anirà evolucionant sempre, perquè es vol la implicació de totes les parts i això fa que pugui anar variant, això sí, sempre basant-se en els eixos i objectius inicials establerts.