La Fundació del Bàsquet Català rep donació de la família d'Enric Piquet

La família del President d'Honor de l'FCBQ ha cedit, divendres 15 de juliol, un conjunt de material al Fons Històric i Documental de la Fundació del Bàsquet Català.

17-07-2022 10:00

La Fundació del Bàsquet Català (FBC) ha rebut, durant el matí del divendres 15 de juliol, una donació de material divers per part de la família d'Enric Piquet i Miquel, President d'Honor d'una Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) que va presidir durant 26 anys (1984-2010).

En l'acte privat celebrat a la seu de la Fundació, Sílvia Piquet i Albert Guarner, filla i nét d'Enric Piquet, han fet entrega d'un compendi d'arxius a la Fundació del Bàsquet Català, que ha comptat amb la representació de Ferran Aril, President de la Fundació del Bàsquet Català, acompanyat d'Enric Prats, Vicepresident d'Afers Culturals i Secretari de l'FBC.

Les col·leccions fotogràfiques i diferents arxius amb documents històrics i retalls de diaris, entre d'altres, han permès rememorar vells temps i recordar memòries passades del Sr. Piquet amb tots els assistents, en una emotiva i distesa xerrada.

Aquesta aportació en forma de múltiple i plural material ajudarà a continuar nodrint el Fons Històric i l'Arxiu de la Fundació del Bàsquet Català, que ha estat i és possible gràcies a la contribució desinteressada de persones i entitats relacionades amb el bàsquet que lliuren els seus arxius personals o particulars, les seves col·leccions de fotografies, documents, llibres, objectes, trofeus, equipaments, records diversos, etc.

Tot el material del fons, que es classifica, cataloga i es digitalitza; és distribueix en els diferents àmbits del Fons Històric i Documental de la Fundació, és a dir, l'Arxiu, el Museu, la Biblioteca, l'Hemeroteca, Videoteca, etc., i s'utilitza bàsicament en les exposicions que realitza la Fundació i també resta a disposició de les persones i estudiants que realitzen treballs d'investigació o d'estudi.

La Fundació del Bàsquet Català agraeix molt profundament l'aportació desinteressada de la família d'Enric Piquet i Miquel, que contribueix al creixement del Fons històric i la memòria del nostre esport a Catalunya.

 

| Fundació | FCBQ |