La importància de la revisió mèdico-esportiva de la mà de BQ Salut

Passar el reconeixement mèdic és un pas previ recomanable per a valorar l'estat de salut general i la condició física de l'esportista.

06-07-2023 12:00

Des de BQSalut, l'Àrea de Salut de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) encapçalada per la Dra. Silvia Treviño, volem recordar i assenyalar la importància de realitzar els reconeixements mèdics que avaluïn l'aptitud per a poder fer esport.

La revisió mèdico-esportiva és el pas previ, abans de cada nova temporada, que serveix per a valorar l'estat de salut general, la condició física i les alteracions morfofuncionals (aparell locomotor) que poden augmentar el risc de patir una lesió.

A més a més, tenint en compte el requeriment energètic dels nostres federats i federades, i contextualitzat per la situació que hem viscut els darrers anys, aquest reconeixement és el mitjà per detectar patologies (especialment la cardíaca) que incapacitin o limitin la pràctica esportiva, derivada o no de la COVID.

Tal com ens indica la Societat Catalana de Medicina de l'Esport (SCME), el bàsquet és un esport que requereix de bons controls de salut previs a la pràctica federada.
 
Amb la correcta realització de la revisió mèdico-esportiva ens assegurem un bon control de l'estat de salut i mantenim una situació de prevenció per localitzar possibles alteracions en el creixement dels nostres jugugadors i jugadores més petits i petites i d'altres alteracions no detectables en el dia a dia.
 

BQ Salut és una de les àrees integrades dins de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i que té l'objectiu de reduir la sinistralitat en el Bàsquet Català mitjançant la formació i prevenció de lesions dels federats. Aquesta àrea compta amb la col·laboració externa de la metge especialista en medicina de l'esport, Dra. Sílvia Treviño, i des d'aquesta també es dóna suport a l'organització de xerrades i jornades.

Més informació de BQSalut click aquí.

| FCBQ | BQSalut |