Vist-i-plau de l'Assemblea General Ordinària a la temporada 2021-22

Dissabte 18 de juny s'ha celebrat l'Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) amb la presència de les entitats afiliades.

18-06-2022 15:45

El Pavelló Nou Congost de Manresa ha acollit, aquest dissabte 18 de juny de 2022, l'Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) amb la presència de les entitats afiliades i en la qual s'han aprovat totes les propostes presentades.

L'Assemblea ha congregat aproximadament 130 clubs catalans, que, un any més, han aprovat per unanimitat, l'Informe de presidència i la Memòria d'activitats de la temporada 2021-22. També s'han aprovat per unanimitat, els comptes anuals i la liquidació del pressupost de 2021.

Durant l'Assemblea d'enguany s'han explicat les novetats incorporades al Reglament Jurisdiccional i als Estatuts, així com el Pla de Competicions previst per a la temporada 2022-23, a les que l'Assemblea General ha donat llum verda.

El President Ferran Aril, durant el seu informe, ha fet un repàs de les diferents competicions i activitats generades durant una temporada que s'ha tancat amb nou èxit del Bàsquet Català i dels seus equips. També ha informat de la represa de l'Open Day en les categories cadet i júnior preferents, així com l'impuls de nous programes de BQ Salut com el de bàsquet i càncer, l'èxit de la campanya #DemanaCanvi i el Programa Mentoria d'Entrenadores, o el desenvolupament del pla d'igualtat de la present temporada.

D'altra banda, també s'ha informat als assembleistes del recent reconeixement de la Federació Catalana de Basquetbol amb el segell d'Entitat Ètica Esportiva per part de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) per haver implementat el programa de compliance i apostar per una gestió ètica, responsable i transparent; així com l'èxit de participació de la nova edició de l'Escola de Directius de Clubs (EDIC). Pel que fa a les noves tecnologies, també ha destacat l'aposta ferma per seguir amb la línia de modernització de l'FCBQ amb la nova APP i el futur portal del federat.

Durant l'Assemblea també s'ha fet un repàs de la tramitació de llicències tot recuperant registres pre-pandèmics i superant els rècords històrics tancant la temporada actual superant els 76.000 federats i federades, dels 404 clubs afiliats i els 5.120 equips. Els assistents també han pogut conèixer un dels grans actes de celebració previstos per aquest 2023 com és el centenari de l'institució. Una efemèride que es vol obrir a tots els clubs i que totes les entitats la facin seva.

Per últim, una de les propostes reglamentàries que s'han aprovat durant l'Assemblea ha estat l'atorgament de representació en aquesta a jugadors/es, entrenadors/res i àrbitres, tal i com es preveia en el Pla Estratègic de l'FCBQ; i també una proposta de normativa per vulneració del protocol de fitxatges de menors.

| FCBQ |