La UFEC acredita l'FCBQ com a Entitat Ètica Esportiva

Aquest segell reconeix les entitats que han implementat el programa de compliance i aposten per una gestió ètica, responsable i transparent.

03-06-2022 09:00

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha reconegut la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) amb el segell d'Entitat Ètica Esportiva per haver establert un sistema de compliment normatiu. Es tracta d'un programa de Compliment normatiu (compliance) que es fa través d'entrevistes, anàlisi i desenvolupament per part d'un agent expert en la matèria. Seguidament, els òrgans de la federació aproven engegar el procés, se'ls entrega tota la documentació i es dona formació a directius i personal. Al final del procés, la UFEC entrega a les federacions que el finalitzen un segell d'Entitat Esportiva Ètica, amb el qual es vol acreditar les entitats que han implementat el programa de compliance i aposten per una gestió ètica, responsable i transparent.

En aquest sentit, el Segell EEE, implantat per la UFEC en col·laboració amb la Secretaria General de l'Esport, acredita les entitats esportives que compleixen els requeriments d'estàndard en transparència, compten amb mecanismes de resolució de conflictes mitjançant la mediació o l'arbitratge, tenen un protocol contra assetjament i abusos sexuals en l'àmbit esportiu i han adoptat un programa de compliment que inclogui les directrius i els protocols suficients per implantar, avaluar, mantenir i millorar el sistema de control de les activitats, la política de compliment de l'entitat i la formació per als treballadors, associats i administradors.

"És un orgull entregar el segell d'entitat esportiva ètica, que reconeix, certifica i posa el valor les bones pràctiques, avaluables i transformadores en l'àmbit de l'ètica, la compliance i la integritat, a l'FCBQ", ha explicat el president de la UFEC, Gerard Esteva.

Amb la Federació Catalana de Basquetbol, ja són 15 les federacions que han rebut aquest distintiu: la FEEC, la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual, la Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual, la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, la Federació Aèria Catalana, la Federació Catalana d’Hípica, la Federació Catalana de Beisbol, la Federació Catalana d’Hoquei, la Federació Esportiva Catalana de Motonàutica, la Federació Catalana de Pàdel, la Federació Catalana de Tennis i la Federació Catalana de Golf.

| FCBQ |