La UESC i el Qbasket a l'Índia amb el projecte BQ Solidari

Els Campus Sant Cugat es reactiven aquest estiu a Anantapur en un projecte solidari de la UESC i el Qbasket, impulsat per la Fundació Vicente Ferrer i l'Asociación Egala.

20-05-2022 13:45

La Federació Catalana de Basquetbol, a través del programa BQ Solidari, segueix recolzant projectes solidaris vinculats amb el Bàsquet Català. En aquesta ocasió, la Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) i el Qbasket Sant Cugat donen continuïtat al projecte sense afany de lucre iniciat, des fa molts anys, per la Fundació Vicente Ferrer juntament amb l'Asociación Egala, a Anantapur (Índia).

Enguany, l'expedició santcugatenca, que es desplaçarà al país asiàtic entre els propers 21 de juliol i 4 d'agost, comptarà amb un total de 12 entrenadors/es (8 de la UESC i 4 del Qbasket) que marxaran per a participar, com a voluntaris, en el projecte en comú amb la Fundació i l'Associació, amb l'objectiu de seguir fent créixer l'esport en general, i el bàsquet en particular, a la zona més empobrida de l'Índia. Tots ells realitzaran tasques de vital importància, ensenyant i transmetent mètodes d'entrenaments als monitors/es de 4 escoles locals, que s'encarregaran d'aplicar-los durant la resta de l'any.

Així doncs, aquesta temporada es podran recuperar els Campus Sant Cugat Índia, que no es celebren des del 2019 a Anantapur, per raons sanitàries derivades del covid-19. D'aquesta manera, en la seva 8a edició, prop de 500 nens i nenes podran gaudir de l'esport, eina d'integració social molt potent, en una regió sense pràcticament recursos i greument afectada per la pandèmia.

Projectes i iniciatives com aquestes, desenvolupades per clubs, entitats, institucions, associacions i fundacions solidàries on l'esport i el bàsquet són els protagonistes han estat i seran una constant durant aquesta temporada en l'ecosistema del Bàsquet Català. Tots ells compten amb la col·laboració de la Federació Catalana de Basquetbol i els seus proveïdors els podreu consultar a l'apartat 'BQSolidari'.