L'FCBQ dóna continuïtat al projecte de BQ Solidari al Senegal

Reunió de Ferran Aril, President de l'FCBQ, amb Mamadou Sagna, representant de la Federació de Bàsquet de Senegal, en una trobada en el marc del programa BQSolidari.

08-02-2022 12:00

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), amb el seu president Ferran Aril al capdavant, va rebre, durant el matí del passat dilluns 7 de febrer, la visita institucional de Mamadou Sagna com a representant de la Federació de Bàsquet del Senegal. Aquesta trobada s'emmarca dins l'àrea de BQSolidari, vinculada amb el projecte en comú entre l'FCBQ i l'ONGD AlKaria a Kolda, que compta amb el suport del Ajuntament de Lleida i de Santa Perpètua.

En la reunió de treball també hi van assistir el gerent de la Federació, Toti Mumbrú, així com també el coordinador del programa BQSolidari, Vidal Sabater, i el president d'Alkaria, Xavier Barreda. En aquesta sessió de feina, associada al projecte a Kolda per a la formació d'entrenadores, es va poder reafirmar el compromís col·laboratiu per a donar continuïtat al desenvolupament del treball en altres zones de la mateixa regió i ampliar les formacions que s'ofereixin tant en l'àmbit de salut i d'hàbits saludables com en la temàtica arbitral i lligada a les tasques d'auxiliars d'anotació.

Cal recordar que la temporada passada, i fruit dels esforços comuns del projecte, es van poder formar a 10 entrenadores, que ja han començat a exercir. D'altra banda, l'FCBQ ja havia engegat diferents projectes anteriors, sempre focalitzats en la promoció de l'esport en general i del bàsquet en particular a la regió africana, on els clubs catalans del Maristes Montserrat i del CB Santa Perpètua, van efectuar enviaments de material esportiu, com pilotes o samarretes.

A més a més, Sagna, responsable de la Federació del Senegal a la localitat de Kolda, també va poder conèixer de primera mà les instal·lacions de la seu central de l'FCBQ a Barcelona i xerrar distesament de diversos temes d'actualitat d'ambdues institucions. Finalment, i seguint aquesta mateixa línia formativa, Sagna va culminar la seva estada amb la visita a un entrenament del Segle XXI, el projecte esportiu d'alt rendiment, inclòs dins l'estructura del Comitè Tècnic de l'FCBQ. El sots director i responsable directe de l'execució del programa, Javi Torralba, va ser l'encarregat d'explicar el funcionament i exposar els mètodes de treball.

Projectes i iniciatives com aquesta, desenvolupada per clubs, entitats, institucions, associacions i fundacions solidàries on l'esport i el bàsquet són els protagonistes i que compten amb la col·laboració de la Federació Catalana de Basquetbol i els seus proveïdors els podreu consultar a l'apartat 'BQSolidari'.