Presentació de la nova APP i model de gestió de l'FCBQ

Des de la seva posada en marxa, la nova aplicació ja acumula 30.000 descàrregues en dispositius mòbils iOS i Android.

12-01-2022 12:00

D'acord amb el Pla Estratègic presentat i aprovat per l'Assemblea Extraordinària de Clubs de març de 2019, la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) va establir diferents accions i eixos a desenvolupar a mig i llarg termini, orientats a la millora del servei als clubs, així com satisfer les necessitats i expectatives de tots els grups d'interès i estaments del Bàsquet Català.

Amb l'objectiu de construir una gestió excel·lent per oferir un servei de qualitat; es va promoure un nou pla de tecnologia per seguir en la millora de processos interns i de gestió de dades; aproximar la tecnologia a totes les entitats afiliades, federats i practicants; i millorar la capacitat de comunicació amb el federat.

Un dels projectes va ser la posada en funcionament de la nova APP de l'FCBQ i del Bàsquet Català, que permet a la Federació connectar-se més bé que mai amb els seus usuaris finals. Es tracta d'una aplicació que, amb un nou disseny, colors atrevits i molt més funcional, enforteix els aspectes que encara no es mostraven: una millor visualització de les dades amb una estadística més potent, una aproximació molt més efectiva amb el federat a través de missatges push, i un enfortiment d'aquesta relació amb l'usuari. Tot plegat amb un potent streaming de dades corresponent a centenars de partits simultanis arreu del territori.

Aquesta evolució tecnològica de la Federació Catalana de Basquetbol en la seva gestió, no només es centra en la creació d'una nova APP, sinó també en altres programes com són l'Open Data i el Data Science amb la voluntat de posar al servei dels clubs totes les dades que es generen des de la pròpia gestió de l'àmbit federatiu. En definitiva, una tecnologia del bàsquet i un gran projecte global, obert a federacions de l'esport de la cistella i d'altres federacions esportives.

| FCBQ |