Històrica estrena dels primers Campionats de Catalunya 3×3

Tarragona, Barcelona, Martorell i Caldes de Malavella van ser les seus dels primers partits de la nova competició oficial de l'FCBQ.

09-12-2021 17:00

Des d'aquest 4 i 5 de desembre de 2021, la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) compta amb una nova competició oficial: els Campionats de Catalunya 3×3. El Poliesportiu de Caldes de Malavella, el Pavelló de Martorell, el Poliesportiu Valldaura de Barcelona i el Casal Esportiu Riu Clar de Tarragona van ser els escenaris històrics dels primers partits d'uns campionats oberts a totes les categories.

Cada una d'aquestes seus va acollir un bloc composat de diferents partits d'una categoria específica de la 1a fase. Els equips dominadors en aquesta estrena van ser el 3x3 Caldes-IM Vermell de Caldes de Malavella amb tres victòries de tres possibles en la seva estrena a casa a la categoria Infantil Masculí. Qui també va tancar el primer bloc amb un 3 de 3 va ser el Club Natació Sabadell però en categoria Cadet Femení i en la jornada disputada a Barcelona; mentre que en Cadet Masculí, els jugadors del Club Bàsquet Igualada van fer-se amb el liderat del grup amb dues victòries a Martorell. Per últim i a Torreforta, l'equip que es va fer amb la victòria en els tres partits Sènior Masculí (Grup 1 Oest) va ser el BC Encamp. Els campionats, de format quinzenal, es disputaran fins abril-maig de 2022 amb diferents fases. 

Aquesta és una gran aposta de la Federació Catalana de Basquetbol per una disciplina olímpica com és el 3×3 i després de 4 edicions d'un Circuit 3×3 FCBQ de molt d'èxit. D'aquesta manera i de forma pionera, l'FCBQ dona el pas enguany a poder competir a nivell català i durant la temporada regular 2021-22 amb la creació d'una competició oficial en format de Campionats de Catalunya 3×3.

Els clubs i equips participants en aquests primers campionats ens poden fer arribar les seves fotografies a premsa@basquetcatala.cat i compartir-les a les xarxes socials amb el hashtag #3x3bàsquet.