#CopaCatBQ / El Barna corona la 1a volta com a únic invicte de la Copa Femenina

El quadre barceloní assalta el Pavelló del Sagrat Cor tarragoní, resisteix imbatut després de 8 jornades i governa en solitari el Grup 2 de la Copa Catalunya Femenina.

01-12-2021 11:45

El CB Grup Barna desarma el TGN Bàsquet al Pavelló del Sagrat Cor per 46-67 i remata una immaculada primera volta, amb un total de vuit victòries i cap desfeta. La rotació que prepara el tècnic Eloy Acedo garanteix la seva condició d'únic equip invicte a la categoria, una setmana més, i regna en solitari com a líder del Grup 3 de la Copa Catalunya Femenina.

Aquest contundent marcador favorable a la capital tarragonina apropa les noies vermell-i-negres al passaport classificatori, doncs obre forat respecte les liles i el Càmping Bianya Roser, els dos conjunts que comparteixen la 3a posició d'una taula on sembla que s'escapen les del Clot i l'Events - CB Igualada SFA (7-1). La formació exercitada per Acedo impera en els rànquings estadístics col·lectius com la millor defensa de la competició, que només concedeix tramitar 49 punts als seus adversaris, i l'atac més fort del seu grup, amb gairebé 65 punts assegurats per encontre.

Les barcelonines han posat la directa en aquesta primera fase i també destaquen per la facilitat amb què treuen endavant els seus duels setmanals. I és que dels 8 guanys consecutius, han aconseguit segellar tres triomfs per damunt dels 20 punts, quatre per més d'una desena d'avantatge i únicament en el matx contra el Draft Gramenet van haver de batallar per emportar-se els punts en un final ajustat (55-53).

La superioritat del bloc de la Ciutat Comtal durant aquesta 1a volta, en què han signat 5 victòries jugant a La Nau i s'han imposat en els 3 xocs disputats a domicili, deixa força encaminat tant el bitllet classificatori final com l'apropiació dels diferents averages particulars amb els rivals situats en la part alta de la taula.

En línies individuals, l'atac de les d'Acedo és d'allò més coral i compta amb fins a quatre jugadores amb 8 o més punts. L'escorta Paula Roig, amb 10 punts de mitjana, es distingeix com la màxima anotadora d'un plural ventall ofensiu, on també emergeixen les figures contrastades de les interiors Paula Casadevall i Andrea Garcia i la directora de joc Laura Tierno, totes elles amb un idèntic promig de 8 punts.

Des del seu retorn a la màxima competició del Bàsquet Català, després de l'ascens obtingut al 2018 amb el sots-campionat de 1a Catalana, aquesta és la temporada en què el CB Grup Barna presenta una millor ratxa inicial. Enguany és també la 3a campanya amb l'entrenador català Acedo a la banqueta, donant continuïtat un projecte en clara línia ascendent. En les dues anteriors, l'equip de Barcelona va quedar com a 3r classificat del G4 (2020-21) mentre que en l'edició precedent, marcada per l'arribada de la pandèmia, les vermell-i-negres van aturar la competició en 5è lloc, quan marxaven amb un bon balanç d'11-9 i aspiracions reals d'atansar la fase final.

Les temporades 2001-02 i 2008-09 en la memòria

El CB Grup Barna, un històric club barceloní a la màxima divisió catalana, busca rememorar els èxits que va celebrar en les temporades 2001-02 i 2008-09, aixecant el títol de la Copa Catalunya Femenina.

Al 2002, les barcelonines van abatre l'amfitrió Tèxtil Pas UE Mataró en una Final a Quatre que va tenir lloc al Palau d'Esports Josep Mora mataroní, juntament amb el 3r classificat, l'Alnimar Reus Ploms, i el 4t, el Reus Deportiu.

Set anys més tard, les del Clot van tornar a alçar el trofeu de campiones, comandant una complicada fase regular amb un registre final de 26-4.