#CopaCatBQ / El CEEB Tordera, una màquina d'anotar

El conjunt maresmenc compta amb 4 jugadores entre les 20 màximes anotadores de la competició i lidera bona part dels rànquings estadístics ofensius de la categoria.

24-11-2021 10:30

El primer equip femení del CEEB Tordera competeix enguany al Grup 1 de la Copa Catalunya Femenina, on ocupa la 4a posició amb un balanç de 4 victòries i 4 derrotes. Tot i els obstacles sobrevinguts en aquest principi de temporada, en forma de desafortunades múltiples lesions, el quadre maresmenc s'està consolidant com un dels més vistosos i dinàmics de la lliga, on destaca pel seu productiu vessant ofensiu.

El planter teixit per Marc Muñoz (director esportiu) i Dani Garcia (director tècnic), i entrenat per Marc Delemus, tècnic que s'estrena aquesta temporada a la màxima categoria femenina del Bàsquet Català, és actualment el 2n millor atac de Copa, només per sota del líder del G1, el CBF Cerdanyola, amb una mitjana de 64 punts per encontre. A més a més, en la finestra d'estadística individual, la rotació torderenca compta amb fins a quatre jugadores (Júlia Juvanteny, Maria Ferreiro, Mar Carbó i Marina Serra) entre les 20 màximes encistelladores del campionat, totes elles lluint una desena d'unitats.

La segona màxima anotadora de tota la lliga és la desequilibrant Juvanteny, que afronta la segona campanya en el sènior verd, on es va incorporar procedent del Bencriada de Banyoles. Formada a la pedrera de l'UniGirona, es tracta d'una aler-pivot amb molta projecció i amb alta capacitat per ser determinant a la categoria, com està demostrant en aquesta arrencada amb un promig de 15 punts per matx. Juvanteny també ressalta en el Top-20 en tirs de 2 punts (2a) i copa el segon lloc en el Top-20 en tirs lliures, superada per Ana Alonso, interior del combinat cerdanyolenc.

El cas de Ferreiro brilla especialment per la seva precocitat, doncs encara en edat júnior ja competia amb sobrades garanties a la Copa Catalunya Femenina, també de la mà del Bencriada banyolí. Al Pla de l'Estany hi jugar fins el 2020, abans d'incorporar-se, en l'ànomal curs passat, al BC Fontajau, de 1a Catalana. Procedent de l'elenc gironí, aquest estiu es va afegir al captivador projecte torderenc, retornant a la màxima divisió catalana per a seguir cremant etapes en la seva enorme progressió. Com a directora de joc de les línies de l'entitat maresmenca, la base Ferreiro, que és la 4a millor triplista de la lliga, acredita 12 punts de mitjana.

D'altra banda, Carbó apareix com la 15a màxima anotadora, aportant un total de 10 punts a la formació dirigida per Delemus, amb qui ja va coincidir al 2021 a Caldes de Malavella. En el sènior femení del CE Caldes de Malavella de la comarca de La Selva, i ja sota les instruccions del seu tècnic actual, l'escorta va brillar amb llum pròpia i va oferir la versió més demolidora de cara a cistella amb 22 punts per duel, a 2a Catalana. El repte d'un doble salt de categoria ha estimulat Carbó a seguir evolucionant com a jugadora per a mantenir-se com una component destacada del Tordera a l'elit del Bàsquet Català.

La quarta protagonista verda és la seva capitana Marina Serra, 17a en el rànquing encistellador amb un registre de 10 punts per xoc. L''aler torderenca va passar també una fructífera etapa a l'Spar Girona, on va arribar a debutar amb el primer equip a la Lliga Femenina, al 2016. Liderant, des de l'anotació, l'ascens torderenc a Copa en la temporada 2019-20 amb 20,7 punts de mitjana, Serra s'ha sabut adaptar a la perfecció a tot allò que li requereix el tècnic, l'equip i la categoria, per amoldar les seves virtuts a la resta d'un planter en què dues jugadores surten de lesió de llarga durada, de genoll i espatlla, i que ha patit recentment la lesió d'una de les seves jugadores clau, l'aler gallega Arantxa Mallou.