#CopaCatBQ / Aldana Gayoso, la líder del líder

Aldana Gayoso, internacional uruguaiana de 3x3 i jugadora del CB Igualada, és la màxima anotadora d'una Copa Catalunya Femenina que encapçala el conjunt de l'Anoia.

05-10-2021 10:00

Aldana Gayoso, nou reforç de l’Events CB Igualada per aquesta campanya 2021-22, està meravellant en l'exigent inici de curs amb un combinat igualadí que encapçala el Grup 2 de Copa Femenina, juntament amb el Draft Gramenet i el Càmping Bianya Roser. La nova incorporació exterior, internacional per l’Uruguai en la modalitat de 3x3, és també la màxima anotadora de la categoria, amb un elevat promig de 17 punts.

L’arribada de Gayoso ha suposat un salt de qualitat i talent ofensiu per a la rotació de Sergi Alamillo, que compta amb múltiples opcions d’atac com la clàssica dupla conformada per Judit Lamolla i Carlota Carner, curiosament dues jugadores que participen amb freqüència a les diferents proves del Circuit 3x3 FCBQ. Així mateix, Montse Pujolreu i Marta Blanco són dues protagonistes de renom en aquesta brillant estrena competitiva de la formació igualadina, que aspira a superar els quarts de fina, en què van ser eliminades per l'equip roserenc al Pavelló Castell d'en Planes de Vic.

Gayoso és una destacada jugadora de la disciplina del 3x3 al país sud-americà, amb qui es va quedar a les portes de classificar-se, aquest estiu, per als Jocs Olímpics de Tòquio. L'Uruguai, que va fer història participant per primera vegada al Preolímpic 3x3 femení, no va poder superar una dura fase prèvia al Preolímpic d'Àustria, encaixant tres derrotes contra les potències d'Alemanya (21-12), França (20-9) i Estats Units (22-5). La jove líder celeste va tenir una presència notòria a la ciutat austríaca de Graz, on va poder desplegar bona part del seu repertori de talent de què gaudiran, enguany, els aficionats de Les Comes.