Homenatge de l'FCBQ a l'àrbitre José Antonio Pagan Baró

El reconeixement de la Federació Catalana de Basquetbol a l'àrbitre català va tenir lloc durant el seu darrer partit: la Final de la Lliga Nacional Catalana AON 2021 LEB Or.

05-10-2021 09:00

El Pavelló Municipal de Girona-Fontajau, seu de la final de la Lliga Nacional Catalana AON 2021 LEB Or, va ser l'escenari, el passat dissabte 2 d'octubre, de l'homenatge que la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) va voler dedicar a l'àrbitre català José Antonio Pagan Baró, per la seva trajectòria dins del Bàsquet Català.

Toni Pagan, àrbitre principal de la Final d'aquesta competició en la seva 22a edició, ja va rebre, el passat 17 de setembre durant la Trobada d'Inici de Temporada a Lleida, de mans de la Vicepresidenta de l'RT de Lleida, Miriam Pla, un trofeu en reconeixement a la seva trajectòria arbitral. En Toni, va fer un breu parlarment on va agrair el guardó rebut per part del Departament Arbitral de l'FCBQ.

Un breu recorregut per la seva carrera arbitral

Nascut a Lleida el 17 de juny de 1970, va començar a arbitrar al novembre de 1985, provinent del Col·legi Maristes Montserrat de Lleida, com altres companys seus que es varen iniciar en el món de l'arbitratge. Després d'uns anys de dirigir competicions d'àmbit territorial i català, va realitzar l'any 1997 el curs per pujar a lliga EBA de la FEB a Cartagena, acabant ascendint a competicions FEB.

L'any següent puja a la LEB, on ha estat xiulant fins ara, destacant les fases finals de la Copa de la Reina, la final Perfumerias Avenida-Ros Casares i les finals de la LEB, Breogan-Orense (4t partit) i Burgos-Obradoiro (5è partit).

Seleccionat com a formador d'àrbitres de lliga EBA entre els anys 2003 i 2017, aquesta tasca la va compaginar amb l'arbitratge; i a l'actualitat, col·labora tècnicament amb el Comitè d'Àrbitres de l'FCBQ, tant a nivell català com a l'RT Lleida.