Diumenge de bon bàsquet a Balaguer, Ciutat del Bàsquet Català 2020-21

El partit entre un combinat català dirigit per Salva Maldonado i Angola ha ofert un gran espectacle (83-86).

20-06-2021 21:28

Balaguer, Ciutat del Bàsquet Català 2020-21, ha acollit aquest diumenge un atractiu partit de bàsquet entre un combinat català i la selecció d'Angola (83-86). El jove equip entrenat per Salva Maldonado ha deixat una imatge engrescadora contra un rival que s’està preparant per disputar el Preolímpic. L'enfrontament ha reunit uns 500 aficionats al Pavelló 1r d'Octubre, un recinte que celebra el seu 50è aniversari.

El combinat català, que ha estat format per Sergi Costa (Zamora), Dídac Cuevas (Barça B), David Font (Barça B), Àlex Barrera (Burgos), Robert Cosialls (Bàsquet Girona), Marc Martí (Oviedo), Carlos Gasque (Pardinyes), José Nogués (Almansa), Jaume Zanca (CB Tarragona) i Pol Molins (Zamora), ha arribat al descans amb un desavantatge de tan sols set punts contra un rival molt físic (36-43).

La selecció d'Angola, que compta amb el català Pep Clarós com a seleccionador, ha aprofitat un parcial de 2-13 a l’inici del tercer període per agafar una renda important en el marcador (38-56). Lluny de rendir-se, el combinat català ha tret el seu ADN competitiu i el seu millor bàsquet per reconduir la situació i posar en dificultats un rival molt més rodat físicament (63-69).

El combinat català s'ha apropat a un punt de distància d'Angola a dos minuts i mig del final (78-79). La recta final del partit disputat a Balaguer ha sigut molt igualada i ha fet les delícies dels espectadors. Sergi Costa hauria pogut enviar el partit a la pròrroga, però ha fallat un triple a pocs segons del final.

Els àrbitres que han dirigit aquest partit han sigut Pere Munar i Xavier Gustà del Comitè d'Àrbitres de l'FCBQ.