El Lleida es classifica per a la Fase d'Ascens a Lliga Femenina 2

Del 4 al 6 de juny s'ha disputat la Fase Interautonòmica cap a LF2 a S'Arenal, amb l'Ekke CB Lleida i el CEJ L'Hospitalet com a equips catalans.

07-06-2021 10:00

El Poliesportiu Municipal Toni Servera de S'Arenal ha estat la seu, del 4 al 6 de juny de 2021, de la Fase Interautonòmica cap a la Lliga Femenina 2 amb la participació del campió de la Copa Catalunya Femenina 2020-21, l'EKKE CB LLEIDA, juntament amb el segon classificat, el CEJ L'HOSPITALET.

La promoció també ha comptat amb dos conjunts de la Federació Balear: el campió de les illes, FUNDACIÓN ASNIMO, i el sotscampió balear, l'INSTITUTO DE FERTILIDAD.

Aquesta primera etapa interautonòmica, entre Catalunya i Balears, en el camí per a pujar a la Lliga Femenina 2, consta d'una lligueta, en format de tots contra tots a una única volta, i ha classificat a la FUNDACIÓN ASNIMO i a l'EKKE CB LLEIDA com els dos primers del Grup per a la Fase Final.

El conjunt lleidatà va vèncer amb contundència els dos primers partits, tombant l'INSTITUTO DE FERTILIDAD per 61-47, i desfent-se al duel català del CEJ L'HOSPITALET per 46-67. Aquestes dues victòries segellaven el passaport classificatori de les noies d'Albert Puig per a la Fase Final, abans d'enfrontar-se al duel d'invictes contra la FUNDACIÓN ASNIMO. El campió balear, que també ha assolit el bitllet com a primer de grup, va superar les del Segrià per 68-80.

Per la seva banda, el bloc entrenat per Miguel Ángel Dieste, que ha completat una temporada majúscula, va caure a l'estrena amb l'Asnimo (70-51), abans de cedir a la reedició de la Final de Copa Catalunya Femenina amb les de la Terra Ferma com a botxí. Tanmateix, les hospitalenques van poder obtenir un merescut triomf derrotant el sotscampió de les Illes per un solvent 42-57, que permet tancar un excel·lent curs a les del Llobregat amb un guany final.

La Fase Final, que serà a Màlaga, amb horaris encara per determinar, tindrà lloc entre els propers 17 i 20 de juny i en ella hi participaran els 8 equips classificats de les diferents fases interautonòmiques d'arreu de l'estat, amb l'EKKE CB LLEIDA com a representant català (+ Info / Bases de competició FEB).

CALENDARI DE JOC (+ info)

Jornada 1 / Divendres 4 de juny

Jornada 2 / Dissabte 5 de juny

Jornada 3 / Diumenge 6 de juny

Des de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) desitgem molta sort als equips catalans en aquesta Fase d'Ascens.