Conveni de col·laboració entre ACCeDE, CB Gavà i FCBQ

L'FCBQ, a través del programa BQSolidari, segueix recolzant els projectes solidaris que CB Gavà i ACCeDE desenvolupen arreu del planeta.

03-05-2021 18:00

L'Associació Catalana per la Cooperació, l'Esport, el Desenvolupament i l'Educació (ACCEDE), el CB Gavà i la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) van signar, el passat divendres 30 d'abril, un conveni de col·laboració -renovable cada dos anys- basat en el suport tècnic i de material esportiu en les diferents iniciatives solidàries de l'associació.

L'acte, celebrat a la seu de la Federació Catalana de Basquetbol, va comptar amb la presència del President d'ACCeDE, Xavier Esteban; el President del Club Bàsquet Gavà, Josep Maria Barrabés; el President de l'FCBQ, Ferran Aril; i la directiva de l'FCBQ encarrega del programa BQSolidari, Eulàlia Vila. Durant la trobada, ACCeDE va aprofitar per mostrar la memòria d'una entitat que ja ha fet 10 anys i que porta temps treballant conjuntament amb el CB Gavà, amb el suport també de l'FCBQ.

ACCeDE és una associació sense ànim de lucre fundada l'any 2010 amb l'objectiu de promoure processos de millora de les condicions de vida de les persones, utilitzant l'esport i l'educació com a instruments de canvi social fomentant la cooperació integral mitjançant l'esport, com a eina educativa, per assolir valors i fins socials, que desenvolupin els drets fonamentals de totes les persones.

Aquesta ONGD ha creat, en tots aquests anys, 4 escoles de minibàsquet a diferents regions d'Etiòpia (Yeka, Welkite, Hawassa i Jima) amb més de 480 jugadors; ha engegat la primera lliga escolar a Hawassa i han organitzat 4 cursos per a entrenadors i entrenadores de nivell 2 i superior a Etiòpia, conjuntament amb la Federació Nacional de bàsquet del país. També han celebrat 5 campus de bàsquet oberts per a nenes i nens amb un total de 1.800 infants que, durant aquests 5 anys, han gaudit del bàsquet; i han elaborat un pla de formació i promoció de l'esport femení a Etiòpia on, a més a més, s'ha desenvolupat la primera divisió de bàsquet professional al país tan masculina com femenina.

Al mes de desembre passat, l'associació també va crear una aula d'alfabetització i una escola social de bàsquet en categoria infantil a la ciutat de Vitorino Freire, al Brasil, en col·laboració amb l'associació de caritat Kolpling i l'àrea d'esports de l'ajuntament, per ajudar a nens i nenes en risc d'exclusió social.

Projectes i iniciatives com aquesta, desenvolupada per clubs, entitats, institucions, associacions i fundacions solidàries on l'esport i el bàsquet són els protagonistes i que compten amb la col·laboració de la Federació Catalana de Basquetbol i els seus proveïdors els podreu consultar a l'apartat 'BQSolidari'.