Salou acollirà el Grup A de la Fase d'Ascens a LEB Plata

Mollet i Mataró accedeixen a la Fase Final de Lliga EBA, que tindrà lloc a Salou i València entre el 13 i 16 de maig.

10-05-2021 09:00

Salou esdevindrà l'escenari de la fase final de la Lliga EBA entre els propers 13 i 16 maig de 2021. La ciutat tarragonina serà una de les dues seus designades per la Comissió Delegada de la Federación Española de Baloncesto (FEB) per acollir, juntament amb València, aquest tram final de la competició, en què hi participaran un total de 16 equips que buscaran les 5 places d'ascens en joc.

La representació catalana en aquesta fase final vindrà de la mà del DM GROUP MOLLET i de la UE MATARÓ-GERMANS HOMS, que participaran en el Grup 2 i 1 de Salou, respectivament.

Els molletans, entrenats per Josep Maria Marsà, atansen aquesta etapa decisiva per mirar de pugnar per una plaça a LEB Plata després de superar el Brisasol CB Salou per 73-70. A la ciutat salouenca, els vallesans es veuran les cares amb el Mondragón Unibertsitatea, el Safir Fruits Alginet i el Globalcaja Quintanar al G2.

Per la seva banda, l'equip que dirigeix Charly Giralt va assegurar el seu bitllet classificatori amb un imponent triomf al Joana Ballart, derrotant el CB Valls Òptiques Teixidó per 66-78. Enquadrats al G1, els mataronins s'enfrontaran al CB Fuenlabrada, al Sant Antoni Ibiza Feeling i a l'Ucoga Seguros Chantada.

La candidatura presentada pel Club Bàsquet Salou, que comptarà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Salou, organitzarà el Grup A mentre que el Valencia Basket serà l'encarregat de celebrar la classificació del Grup B.

Ambdós grups estaran dividit en 2 subgrups conformats per 4 equips. Aquests conjunts jugaran una lliga de tots contra tots entre el dijous 13 de maig i el dissabte 15. El 1r classificat de cadascun dels subgrups aconseguirà l'ascens directe i, el bitllet restant, se l'emportarà el millor 2n d'entre els dos guanyadors dels encontres jugats el diumenge 16 de maig entre els 2ns classificats. Tots els partits del Grup B es disputaran al Pavelló Municipal de Salou.

Fase Final 'Grup C' / CB Mollet, CB Salou, CB Valls , UE Mataró, CB Martorell, BBA Castelldefels, AEA Llucmajor i Sant Antoni Ibiza

Així mateix, el municipi de la Costa Daurada ja va acollir, durant dues edicions consecutives, corresponents a les temporades 2016-17 i 2017-18, la Final a Quatre de la Copa Catalunya Masculina, amb victòries del TENEA CB ESPARREGUERA i del MATARÓ PARC BOET.