Torna el Circuit 3x3 FCBQ amb la seva 4a edició

7 ciutats i una nova categoria unificada en el 4t Circuit 3x3 FCBQ previst pels mesos de juny i juliol de 2021.

05-05-2021 17:00

Després de dos exitoses edicions i una tercera interrompuda com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus, el Circuit 3x3 FCBQ organitzat per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) torna de nou amb més força tot presentant una 4a edició amb noves dates i seus, una nova categoria i les corresponents millores anuals per consolidar el bàsquet 3x3.

Badalona (6 de juny), Sant Feliu de Guíxols (26 de juny), Igualada (3 de juliol), Balaguer (11 de juliol), Torelló (17 de juliol) i Tarragona (24 de juliol) són les seus d'una quarta edició que clourà amb una Gran Final prevista pel 31 de juliol a Barcelona. Pel que fa a les inscripcions, totes s'obriran a la vegada durant la propera setmana.

La Sala d'Actes de la Federació Catalana de Basquetbol ha estat l'escenari, aquest dimecres 5 de maig i en format semipresencial, de la presentació oficial de la 4a edició del Circuit 3x3 FCBQ. L'acte, que s'ha pogut seguir en streaming a través del Canal YouTube de l'FCBQ i ja es pot recuperar clickant aquí, ha comptat amb la presència del President de l'FCBQ, Ferran Aril; juntament amb els responsables del projecte, el directiu de l'àrea de Promoció, Josep Maria Rofes; i l'ex jugador internacional i responsable del Circuit 3x3 FCBQ, Jaume Comas.

En aquesta quarta edició, la ciutat de Sant Feliu de Guíxols s'estrena com a nova seu juntament amb Balaguer, dins els seus actes com a 'Ciutat del Bàsquet Català 2020-21'. Un circuit més, des de l'organització s'oferirà un producte referent i atractiu que aporti qualitat i rigor, tot aprofitant també l'experiència i estructura de les diferents seus per augmentar el creixement del 3x3, i buscant noves sinèrgies a nivell europeu a través de FIBA 3x3

Una altra de les novetats del 4t Circuit 3x3 FCBQ, i possible gràcies a la col·laboració i implicació de la Federació ACELL i d'Special Olympics Catalunya, serà la creació d'una nova categoria, la UNIFICADA. En aquesta, els equips estaran formats per esportistes amb discapacitat intel·lectual i acompanyants; i la composició dels equips serà de 3DI/2Ac ó de 4DI/1Ac. Marina Gómez, Presidenta de la Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual-ACELL; i Sergi Grimau, President d'Special Olympics Catalunya, també van estar presents durant l'acte oficial recolzant i explicant la gran novetat d'enguany del Circuit 3x3 FCBQ.

Esportistes de 3x3 com Sergi Pino, Georgina Bahí, Nacho Martín, Vega Gimeno, Carlos Martínez, Helena Oma, Xavi Guirao, Ari Geli o Fèlix Lòpez, entre molts altres, no han faltat a la presentació però ho han fet participant de forma virtual donant suport i confirmant la seva presència en el Circuit 3x3 FCBQ amb el vídeo promocional 'Jo Hi Seré'.

Pel que fa a la promoció del bàsquet i d'aquesta modalitat que serà olímpica en breu, s'establiran noves dinàmiques de col·laboració amb les diferents institucions. En aquest sentit, la 4a edició del Circuit 3x3 FCBQ comptarà amb el suport i la cobertura informativa especial de Mundo Deportivo, de la retransmissió televisiva d'algunes proves per part de Televisió de Catalunya a través del seu canal d'esports, Esport3; així com també i de cara a la final, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona.

El Circuit 3x3 FCBQ és un nou projecte, obert a tothom i en fase de creixement continuat, impulsat fa quatre temporades per la Federació Catalana de Basquetbol amb l'objectiu de potenciar, promocionar i consolidar el 3x3 com a modalitat formativa, educativa, lúdica, competitiva i integradora del bàsquet, per a totes les edats. La primera edició, el Circuit va comptar amb 10 ciutats-seu i una Gran Final, reunint un total de 895 equips i amb la participació final de 3580 jugadors i jugadores; mentre que a la segona el circuit va fer parada a 14 ciutats amb 1.100 equips i 4.600 participants. Pel que fa a la 3a edició, es van poder disputar les dues primeres proves de Sitges i Banyoles prèvies a l'aparició del coronavirus que va obligar a cancel·lar tota la resta del circuit. Tot i això, a l'octubre es va poder celebrar la prova de Barcelona tot seguint les corresponents mesures de prevenció i amb la participació de més de 100 esportistes.

Tota la informació del Circuit 3x3 FCBQ a
3x3.basquetcatala.cat