"Tenen un desig brutal de jugar a bàsquet"

Les Seleccions Catalanes Mini es posen en marxa amb una concentració de seguiment a Cunit.

30-03-2021 13:00

Les Seleccions Catalanes s'han posat en marxa amb una concentració de seguiment per als jugadors i les jugadores de minibàsquet. El grup, que està concentrat a Cunit, realitza les diferents sessions d'entrenament seguint uns estrictes protocols anticovid-19 que inclouen la realització d'un test d'antígens per a totes les persones que formen part de la bombolla.

"Afrontem aquest retorn al treball de seleccions amb una il·lusió enorme. Feia molts mesos que estàvem aturats esperant que millorés tot per tornar als entrenaments i a la competició. Ara que ja ha arribat el moment d'entrar a la pista estem molt predisposats a fer una gran tasca amb la nova generació", explica Olga Vázquez, seleccionadora del combinat femení. L'entrenadora ha detectat una il·lusió màxima de les seves jugadores. "Només calia veure-les als partits i fixar-te en l'ambient a la pista. Eren les primeres que tenien ganes de tornar. La il·lusió la porten pels núvols i la feina que tindrem és calmar els nervis d'aquests primers dies per poder treballar", reconeix.

"La situació de pandèmia ens fa tenir gestions i logístiques noves. El tema de fer testos, controls... Més que treballar diferents el què hem de fer és una feina extra que fins ara no teníem. Farem la mateixa feina que és que les nenes visquin un procés de selecció, una experiència més i que puguem culminar la feina amb el campionat. Hem de tenir una planificació adaptada a aquest curs. No podrem fer tantes coses, però l'objectiu és el mateix: construir un equip mini de Catalunya. Serà competitiu segur com sempre i ho farem amb el màxim esforç i treball", resumeix Vázquez.

La Selecció Catalana Mini Femenina té la novetat de Núria Vilamajor al cos tècnic. "Entrar a formar part del cos tècnic de la selecció significa il·lusió, emoció, alegria... Tot són coses positives, però també és un repte que afronto amb moltes ganes i una experiència inoblidable que tinc ganes de viure-la i sobretot de transmetre les ganes que tinc per aprendre. M'he trobat un ambient molt familiar i enèrgic. Tothom té moltes ganes d'ajudar-me perquè jo soc nova. M'estan facilitant la feina, l'ambient és immillorable", assegura Vilamajor.

L'entrenadora té moltes ganes d'aportar els seus coneixements. "Espero aportar molta alegria i molt treball, ajudant amb tot el que pugui. En aquesta categoria crec que és bàsic que et vegin feliç i una alegria perquè això es transmet i evidentment ajudar amb tot el que em demanin i més. El que més m'agrada d'aquesta categoria de minibàsquet és la il·lusió i les ganes que hi posen perquè van al 1000x100. Tenen un desig brutal de jugar a bàsquet i ho fan amb tota la il·lusió del món. I també la innocència que tenen perquè són nenes de 12 anys que venen sempre sense saber què passarà, però donant-ho tot", analitza.

El combinat masculí continua tenint Xavi Orois com a seleccionador. "Afronto aquest retorn amb molta il·lusió i ganes. Han sigut molts mesos aturats i la represa de la competició ens ha permès aquesta primera trobada amb la generació del 2009. Fer-la amb règim de concentració ens permet un treball més directe, concís i també ens serveix per conèixer més a fons als nois i que ells també ens coneguin a nosaltres", argumenta. Aquesta activitat significa l'inici de l'Àrea de Seleccions per preparar totes les activitats d'estiu i de la propera temporada. El grup d'entrenadors i entrenadores que forma part del treball serà el següent:

"Després d'estar tant de temps sense fer allò que tant els hi agrada, han vingut amb moltes més ganes i il·lusió. És per aquest motiu que s'esforcen dia a dia per donar la millor versió d’ells mateixos sent molt generosos amb la seva implicació", confessa Orois. "El treball serà molt semblant, però haurem d'incorporar més continguts en un període més curt de temps. A més, amb la situació actual hem de tenir molt en compte tots els protocols sanitaris que s'han establert. Hem d'anar amb compte amb les càrregues físiques durant l’entrenament, ja que han estat molt mesos aturats, per això és important la comunicació amb els clubs per saber l'estat físic de cada jugador", avança.

Com afecta el canvi de dates? "Realment és una incògnita, tot i que és cert que tenint el Campionat d'Espanya tan a prop, tenim menys sessions de preparació que anys enrere, però amb el treball constant i la bona predisposició dels jugadors, clubs i entrenadors no tinc cap dubte que anirem tan preparats com sigui possible al campionat a donar la nostra millor versió", recorda l'entrenador.

Les instal·lacions de Cunit són un valor afegit per a la feina d'aquests dos grups de treball. "Són un luxe. Tant l'hotel com el pavelló i la predisposició de l'Ajuntament per cedir-nos pistes exteriors per poder fer activitats ens fa sentir com a casa perquè només ens hem de preocupar de bàsquet", opina Vázquez. "És un bon espai on es treballa molt a gust perquè són unes instal·lacions molt ben preparades. L'ajuntament conjuntament amb el club de Cunit ens ho posen tot molt fàcil", afegeix Orois.