Tret de sortida al C.E. de Primera División-Copa Catalunya 2020-21

Aquest proper cap de setmana del 6 i 7 de març de 2021 arrenca el Campeonato de España de Primera División-Copa Catalunya tant de categoria femenina com masculina.

05-03-2021 10:00

El Campeonato de España de Primera División-Copa Catalunya 2020-21 engega motors aquest proper cap de setmana 6 i 7 de març amb la disputa de la 1a jornada de la Fase Prèvia. Enguany, la competició, que serà de caràcter estatal i, per tant, es regirà pels Protocols Covid indicats pel Consejo Superior de Deportes (CSD), ha adoptat una renovada composició de joc, derivada per la situació de la pandèmia Covid-19, que ha obligat a adaptar el calendari i l'habitual estructura competitiva.

Campeonato de España de Primera División-Copa Catalunya Femenina

En categoria femenina, la competició, que donarà accés a la Lliga Femenina 2, inicia l'activitat aquest pròxim cap de setmana 6 i 7 de març de 2021. La Fase Prèvia, vertebrada per un total de 4 grups que composaran els 20 equips que hi formen part, es desenvoluparà pel sistema de joc de lliga a doble volta tots contra tots.

Els equips que aconsegueixin el 1r i el 2n lloc de cada grup accediran a la Final a Vuit, una de les novetats més destacades d'aquest curs. Aquesta innovadora i atractiva fórmula que determinarà el campió arribarà durant un cap de setmana, a partit únic, amb data fixada per al 28, 29 i 30 de maig. El divendres 28 es jugaran els 4 partits de quarts de final, el dissabte 29 serà el torn de les dues semifinals mentre que la gran Final es disputarà el diumenge 30.

El Grup 1A estarà integrat per l'EKKE CB LLEIDA, el CB IGUALADA A, el CB GRANOLLERS 1, el CB VALLS LEAR i el CB CORNELLÀ A. Per l'altre costat, el CAMPING BIANYA ROSER A, el TGN BÀSQUET CLUB, el JOVENTUT LES CORTS, el PROMOVIATGES CBF CERDANYOLA i el BÀSQUET SAFA CLAROR A conformen un Grup 1B amb accent barceloní. El quadre cornellanenc i el planter de la Sagrada Família descansaran en aquesta 1a jornada de lliga.

Pel que fa el Grup 2A, els seu protagonistes seran el WECOLORS - AB PREMIÀ, el REUS PLOMS SALLE A, el CEEB TORDERA, l'SNATT'S FEMENÍ SANT ADRIÀ B i el CEJ L'HOSPITALET. En darrer terme, el Grup 2B, comptarà amb la presència del CB GRUP BARNA A, el Q2 CONSULTORS CB BALAGUER, el CLUB NATACIÓ TERRASSA A, la JOVIAT i el DRAFT GRAMENET. El planter hospitalenc i el colomenc hauran d'esperar fins la següent setmana per debutar a la competició.

Campeonato de España de Primera División-Copa Catalunya Masculina

Per la seva banda, en clau masculina, la competició, que donarà accés a la Lliga EBA, començarà aquest proper cap de setmana 6 i 7 de març de 2021 i comptarà amb un total de 26 equips, que articularan els 5 grups que configuren la denominada Fase d'Ascens de la competició. El sistema de joc serà de lliga a doble volta de tots contra tots.

El 1r classificat de cadascun dels grups més els 3 millors 2ns atansaran la Final a Vuit, que es disputarà a partit únic (6 de juny). Les semifinals de la Final a Quatre estan programades pel 12 de juny mentre que la gran Final arribarà el següent diumenge 13 de juny.

El Grup 1 el composen el COALCI - CB SANT JOSEP, el CEB GIRONA METALQUIMIA, EL CÍRCOL COTONIFICI BADALONA, la UE MONTGAT - NGK i la UE MATARÓ - GERMANS HOMS - SMB. Paralel·lament, el Grup 2 estarà constituït pel SEINTOSOFT CN TÀRREGA, el PUJOL CB MOLLERUSSA, el CLUB NATACIÓ TERRASSA A, el CB CASTELLBISBAL A i el CB NAVÀS VISCOLA. Mataronins i navassencs començaran descansant en aquesta 1a tongada competitiva.

A més a més, l'acció també s'iniciarà al Grup 3, en què s'hi troben les disciplines del REUS PLOMS SALLE A, el CLOTET SUZUKI SANT BOI A, el CEB PALLEJÀ A - TAXI LINE, el BASKET ALMEDA i el CBT CATERING COSTA DAURADA, que obrirà foc en la següent data esportiva a Cornellà. Al Grup 4 s'hi agrupen l'AESE CERMASA, el GALVAL MOTOR - CB RIPOLLET, el CB CERDANYOLA AL DIA A, el CB SANTFELIUENC A, el RECANVIS GAUDÍ CB MOLLET B i el CLUB NATACIÓ SABADELL A. En última instància, el CB IPSI A, el VEDRUNA GRÀCIA A, el CB CIUTAT VELLA, la UE CLARET, els LLUÏSOS DE GRÀCIA A - VERDI SUBMINISTRAMENTS i el TEMPLE - UE HORTA A disposen un Grup 5 íntegrament barceloní.

Campeonato de España de Primera División - Copa Federación

Així mateix, l'FCBQ també s'encarregarà d'organitzar la Copa Federació, que es jugarà pel sistema de bombolles, amb 2 grups de 4 equips cadascun. Els dos primers classificats accediran, a les semifinals, que tindran lloc el 23 i el 30 de maig, a la recerca d'una plaça per la Final, prevista pel diumenge 13 de juny. En aquesta lliga hi participaran el VIVE - EL MASNOU BASQUETBOL, els ESCOLAPIS SARRIÀ, la UB SANT ADRIÀ A, el CB SANTA COLOMA A (Grup 1) i el BASQUETPIASABADELL - M3E2 ENGINYERIA HIGIÈNICA, el TERRA ENDINS CB VILATORRADA, el CB CASTELLAR i el CENTRE CATÒLIC L'H A (Grup 2).

Aquesta temporada no hi haurà cap descens al Campionat de Catalunya de 1a Categoria, tant en clau femenina com en masculina.