26a Copa del Rei per al Barça

El Barça s'ha proclamat campió de la Copa del Rei 2021 en superar el Real Madrid per un 73-88 en la final disputada al WiZink Center de Madrid.

15-02-2021 11:00

El BARÇA va aconseguir, aquest passat diumenge 14 de febrer, el títol de campió de la Copa del Rei 2021, disputada al Pavelló WiZink Center de Madrid. El conjunt blaugrana va derrotar l'amfitrió de la competició, el Real Madrid, a la gran Final per 73-88 i va alçar el 26è trofeu en el seu palmarès històric d'aquesta competició.

L'equip dirigit pel tècnic lituà per Sarunas Jasikevicius va mostrar-se molt superior durant la primera meitat (31-52), desplegant un joc ofensiu vistós i imprimint una alta intensitat en les tasques defensives, i va saber administrar amb encert i cap fred el seu avantatge a partir del descans. Impulsats per un superb Cory Higgins (20 punts), escollit com a flamant MVP del campionat, els barcelonistes van segellar un treballat triomf per 15 punts de diferència en la segona meitat d'un duel en què també van destacar el base Nick Calathes (12 punts i 9 assistències), i els interiors Rolands Smits (13 punts) i Nikola Mirotic (12 punts), com a braços executors de l'atac coral dels catalans.

Per arribar a la final, els nois de Jasikevicius van obtenir el passaport després de protagonitzar una espectacular remuntada, signada in extremis, davant l'Unicaja a la pròrroga a uns igualats quarts de final (103-93), i de tombar el TD Systems Baskonia a les semifinals, per un resultat de 77-68. Amb aquest nou guany, el quadre de la Ciutat Comtal obté el seu tercer títol dels últims quatre cursos i s'imposa, per 3a edició consecutiva, a una Final de Copa que té lloc a Madrid, després de les dues darreres edicions guanyades al 2011 i al 2019.

La representació catalana a la Copa del Rei 2021 de Madrid també va comptar amb la presència del JOVENTUT DE BADALONA de Carles Duran, que va caure a 1/4 de final contra el Baskonia (96-87), i dels àrbitres Jordi Aliaga, Juan de Dios Oyón, Arnau Padrós i Óscar Perea.

BQ TALK 'Analitzant la Copa' (15/02)

En el marc de l'edició d'enguany de la Copa del Rei, el Comitè Tècnic de l'FCBQ organitzarà, aquest dilluns 15 de febrer a partir de les 19:30h, una activitat tècnica posterior a la competició, a través de la plataforma Zoom i YouTube. Un nou BQ Talk que se centrarà, en canvi, en analitzar tàcticament la Copa del Rei amb Pau del Tio i Borja Comenge, entrenadors ajudants del Joventut de Badalona i del València Basket, respectivament; Luis Casimiro i Diego Ocampo; tècnics amb experiència a la Lliga Endesa; i Salva Maldonado, responsable de seleccions de l'FCBQ. L'activitat clourà també amb un col·loqui final.