Bases del 'Campeonato de España de Primera División-Copa Catalunya'

L'FCBQ publica les noves Bases de Competició del 'Campeonato de España de Primera División - Copa Catalunya' de categoria femenina i masculina.

03-02-2021 10:00

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha publicat, de manera oficial, les noves Bases de Competició, corresponents a la temporada 2020-21, del 'Campeonato de España de Primera División - Copa Catalunya', tant de categoria femenina com masculina. Enguany, el campionat ha adoptat una renovada composició de joc, derivada per la situació de la pandèmia Covid-19, que ha obligat a adaptar el calendari i l'habitual estructura competitiva.

El Campeonato de España de Primera División - Copa Catalunya, que serà de caràcter estatal i, per tant, es regirà pels Protocols Covid indicats pel Consejo Superior de Deportes, arrencarà el proper cap de setmana del 6 i 7 de març de 2021, i disposarà les bases següents:

CAMPEONATO DE ESPAÑA DE PRIMERA DIVISIÓN FEMENINA - COPA CATALUNYA

El 'Campeonato de España de Primera División Femenina - Copa Catalunya', que donarà accés a la Lliga Femenina 2, engegarà motors el proper cap de setmana 6 i 7 de març de 2021. La Fase Prèvia, vertebrada per un total de 4 grups que composaran els 20 equips de la competició, es desenvoluparà pel sistema de joc de lliga a doble volta tots contra tots.

Els equips que aconsegueixin el 1r i el 2n lloc de cada grup accediran a la Final a Vuit, una de les novetats més destacades d'aquest curs. Aquesta innovadora i atractiva fórmula que determinarà el campió arribarà durant un únic cap de setmana, a partit únic, amb data fixada per al 28, 29 i 30 de maig. El divendres 28 es jugaran els 4 partits de quarts de final, el dissabte 29 serà el torn de les dues semifinals mentre que la gran Final es disputarà el diumenge 30.

CAMPEONATO DE ESPAÑA DE PRIMERA DIVISIÓN MASCULINA- COPA CATALUNYA

Per la seva banda, el 'Campeonato de España de Primera División Masculina - Copa Catalunya', que donarà accés a la Lliga EBA, donarà el tret de sortida el pròxim cap de setmana 6 i 7 de març de 2021 i comptarà amb un total de 26 equips, que articularan els 5 grups que configuren la denominada Fase d'Ascens de la competició. El sistema de joc serà de lliga a doble volta de tots contra tots.

El 1r classificat de cadascun dels grups més els 3 millors 2ns atansaran la Final a Vuit, que es disputarà a partit únic (6 de juny). Les semifinals de la Final a Quatre estan programades pel 12 de juny mentre que la gran Final arribarà el següent diumenge 13 de juny.

Així mateix, l'FCBQ també s'encarregarà d'organitzar la Copa Federació.

Aquesta temporada no hi haurà cap descens al Campionat de Catalunya de 1a Categoria, tant en clau femenina com en masculina.

Tots els calendaris es troben ja publicats al web de la Federació.