Presència catalana a la Copa del Rei Madrid 2021

La Copa del Rei ACB comptarà amb la participació de Barça i Joventut Badalona en una edició on tampoc hi faltaran quatre àrbitres catalans.

11-02-2021 12:00

L'edició d'enguany de la Copa del Rei, que es disputarà al Pavelló WiZink Center de Madrid, comptarà amb presència catalana de la mà del Barça i del Joventut Badalona. La presència catalana en aquesta competició no s'acaba aquí, doncs quatre àrbitres del Comitè Català han estat designats per dirigir partits d'aquesta competició: Jordi Aliaga, Juan de Dios Oyón, Arnau Padrós i Óscar Perea.

COPA DEL REI MADRID 2021

El Barça dirigit per Sarunas Jasikevicius i el Joventut Badalona de Carles Duran participaran en aquesta edició de la Copa del Rei 2021 que es disputarà del 11 al 14 de febrer en el WiZink Center de Madrid.

- QUADRE i HORARIS

Dijous 11 de febrer arrencarà la competició amb la disputa dels dos primers partits de quarts de final: Iberostar Tenerife-Hereda San Pablo Burgos i Real Madrid-Valencia BC. El debut dels equips catalans a la competició arribarà el divendres 12 de febrer.

A les 18:30h serà el torn del conjunt verd-i-negre que, en el seu partit de quarts de final, s'enfrontarà al TD Systems Baskonia, mentre que els blaugranes s'enfrontaran, a les 21:30h, en el darrer partit de quarts, davant l'Unicaja. En cas de victòries catalanes a quarts, Penya i Barça es veurien les cares a la 2a semifinal, prevista per dissabte 13 de febrer.

ÀRBITRES

Un any més, la Copa del Rei també comptarà amb presència arbitral catalana, en aquesta ocasió amb la designació de quatre àrbitres del Comitè Català.

- DESIGNACIONS ARBITRALS

Jordi AliagaJuan de Dios OyónArnau Padrós i Óscar Perea han estat els àrbitres designats per dirigir partits d'aquesta edició de Madrid 2021.

ACTIVITATS TÈCNIQUES

BQ TALK 'Preparant la Copa' (8/02)

D'altra banda, i en el marc de la Copa del Rei Madrid 2021, el Comitè Tècnic de l'FCBQ organitzarà, dilluns 8 de febrer a partir de les 19:30h i a través de la plataforma Zoom i YouTube, una interessant activitat tècnica a càrrec de cinc ponents de reconegut prestigi. Es tracta d'un nou BQ Talk, un format de formació continuada pensat per adaptar els clínics a la situació actual, amb un total de cinc xerrades d'entre 10 i 15 minuts a l'estil TED Talk centrades en disseccionar com es prepara una Copa del Rei de bàsquet.

Àlex Gordillo (preparació psicològica), Arnau Moreno (preparació física), José Antonio Martín Bertrán (arbitratge), Josep Maria Raventós (com sorprendre els rivals) i Paco Vázquez (diferències entre afrontar la Copa com a jugador i com a entrenador) seran els ponents d'aquest BQ Talk que comptarà també amb un col·loqui posterior.

BQ TALK 'Analitzant la Copa' (15/02)

En aquesta línia, també s'organitzarà una activitat tècnica posterior que tindrà lloc dilluns 15 de febrer a partir de les 19:30h i a través de la plataforma Zoom i YouTube. Un nou BQ Talk que se centrarà, en canvi, en analitzar tàcticament la Copa del Rei amb Pau del Tio i Borja Comenge, entrenadors ajudants del Joventut de Badalona i del València Basket, respectivament; Luis Casimiro i Diego Ocampo; tècnics amb experiència a la Lliga Endesa; i Salva Maldonado, responsable de seleccions de l'FCBQ. L'activitat clourà també amb un col·loqui final.

Des de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) desitgem molta sort a Barça i Joventut Badalona en aquesta Copa del Rei, així com també als àrbitres catalans que de ben segur estaran a l'alçada del bon nivell que han mostrat al llarg de la seva carrera.