Nou marc competitiu pel 2020-2021

Aprovades diferents modificacions a les Bases de Competició per la present temporada 2020-2021.

23-12-2020 13:00

Un cop debatudes per la Comissió Esportiva i presentades el passat 17 de desembre a la Junta Directiva de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), es van aprovar, per unanimitat, diferents modificacions a les Bases de Competició de la temporada 2020-2021, i que responen a la situació actual de l'estat general de la pandèmia generada per la Covid-19.

Les variacions que, properament recolliran les Bases de Competició, són les següents:

  • No hi haurà ni ascensos ni descensos, de manera general. Es configuren les actuals competicions com a Copa Federació, dins de cada categoria. Tots els equips participants en aquesta Copa Federació (aprofitant els calendaris actuals), mantindran la categoria per la temporada 2021-2022.
  • S'estudiarà un sistema de joc específic, per la seva relació directa amb les competicions FEB, i un cop parlat amb els Clubs participants, per Copa Catalunya i pels Campionats Preferents. Es preveu la celebració d'aquestes competicions, totalment o parcialment, pel sistema de concentració.
  • Per poder encabir els partits complint amb els protocols Covid-19 actuals i les mesures de restricció de mobilitat nocturna, s'amplia la franja horària de joc: de 8:30 hores a 19:30 hores, sense aturada al migdia, per tant, ininterrompudament.

Tanmateix i malgrat tenir publicats els calendaris tant de no promoció com de promoció, amb l'inici provisional de les competicions els dies 17 i 24 de gener de 2021, respectivament, l'FCBQ veu inviable començar a competir en les dates establertes, degut a les messures restrictives comunicades per les autoritats competents en relació a la pandèmia. A hores d'ara, ens trobem en fase 1 de desescalada i amb un seguit de mesures (com portar mascareta per realitzar la pràctica esportiva en espais tancats i les mesures de restricció de mobilitat nocturna, entre d'altres) que dificulten la realització d'entrenaments i, per tant i lligades a la resta d'afectacions de la COVID-19, impossibiliten l'inici de les competicions FCBQ per les dates previstes.

L'FCBQ restarà pendent a les indicacions al respecte d'una possible modificació de les mesures restrictives del Govern per anar informant i comunicant, als Clubs i Entitats afiliades a la Federació, al respecte de la jornada d'inici de les competicions de la temporada 2020-2021, confiant que la darrera setmana del mes de gener es puguin disputar els primers partits.